Her sene olduğu gibi, bu senede 10 maç dayanabildi herkes. Ve hemen akabinde o mu gitsin bu mu kalsın...Sonuçta, menecerlerin cebi para görsün. Hatta ben bunların medya ve menejer bağlantılı bir tezgah olduğunu bile düşünmeye başladım. En basit şekilde ifade edilirse, 19'luk 2 gencin oynamaya çalıştığı yere, koray ve kleberson monte edildiğinde nasıl oynandı.
Aslında söylemek istediğim, Tigana bence başından sonuna haklı. Futbolcuların altyapısı yetersiz ve adam öncelikle alan savunmasında "kim,nasıl yerini kaybetmez"den başladı eğitime, varın siz düşünün gerisini... Kimse zannetmesin,eğer Emre yada Nihat o genç yaşlarında gitmeselerdi, buralarda mahvolurlardı. Tigana denen adamın ne olduğu belli, kimleri yetiştirdiği belli.Bu takım süper olacak ama cidden bu zaman alacaktır. Hatırlayın GS ve Terim, neler neler yediler Şampiyonlar liginde ama sonra UEFA'da kopardılar ve fakat Terim'e herkes zaman tanıdı! Biz de tam buna başlıyoruz,ama 10. haftada adam gönderiyoruz. Del Bosque,Rıza hep birşeylere başladılar ama yarım bıraktırıldılar.
Ben bu seneyi zaten pas geçtim,hersene başında yaptığım gibi... Ama bir rahat bırakılmıyor ki tamamını görelim olayın. Belki bu takım 1 sene içinde tam takım olur, seneye tozu dumana katar. Bunu göremiyoruz bir türlü.
Lütfen o gitsin, bu gitsin gibi silahşör cümleler yerine aslında biz takımımızı nasıl desteklemeliyizi konuşalım. Bir takım atağa kalktığında nasıl ses yükselir. Takımdaki herhangi bir oyuncu iyi düşündü,kötü mü vurdu,tüm stad alkışlamalı.Cesaret vermeli. bunları konuşacağımıza o gitsin bu kalsınla dinamitin en büyüğünü biz kendi kendimize patlatıyoruz. |