Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-11-2006, 13:32   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Filenin Sultanlarından Tarihi Zafer


Filenin Sultanları'ndan bir zafer daha. Dünya Şampiyonası'nda 3 maçta tek galibiyet alan bayan milliler, dördüncü maçında Peru karşısında zorlanmasına rağmen maçı 25-27, 25-18, 21-25, 25-19 ve 15-9'luk setlerle 3-2 devirerek ikinci galibiyetinin elde etti ve gruptan çıkma yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Sakatlıkları bulunan Seda Tokatlıoğlu ve Bahar Mert'ten yoksun olarak sahaya çıkan Filenin Sultanları'nda Neslihan Demir ve Natalia Hanikoğlu kaydettikleri kritik sayılarla takımın galibiyetinde önemli rol oynadılar.
Toplam 2 saat 01 dakika süren mücadelenin ilk setinde takımlar müthiş bir mücadele gösterdiler.

Sonlarına kadar başa baş geçen ilk setin son bölümlerinden bayan milliler basit hatalar yapınca Peru ilk seti 25-27 önde tamamladı. İlk sette Türkiye Neslihan Demir ve Natalia Hanikoğlu'yla sayılar bulurken, Güney Amerika temsilcisi Peru ise, Natalia Romanova ve Patricia Soto'yla'yla etkili oldu.
İkinci sette rakibi karşısında çok iyi bir oyun ortaya koyan Filenin Sultanları daha az hata yapınca seti de 25-18 önde kapadı ve oyunda eşitliği sağladı.
Üçüncü sette de bayan millilerden güzel oyununu devam ettirmesi beklenirken, Filenin Sultanları, kötü bir oyunun ardından Peru'nun sert smaçlarına engel olamayınca seti 21-25 kaybettik.

Dördüncü sette, tekrar Türkiye'nin geri dönüşü vardı. Natali Hanikoğlu ve Neslihan Demir'in skorer oyununa Aysun Özbek ve Esra Gümüş'te katılınca Türkiye seti, 25-19 kazanarak tekrar maça ortak oldu.

Tie-break setinin daha ilk saniyesinden itibaren oyuna ağırlığını koyan bayan milliler, yakaladığı farkın kapanmasına izin vermeyerek rahat bir şekilde maç setini 15-9 kazandı ve geriden geldiği maçta Peru'yu 3-2 yenerek dördüncü maçında ikinci galibiyetini aldı. Filenin Sultanları'nda Neslihan Demir kazandırdığı 28 sayıyla takımın en skorer oyuncusu olurken, Natalia Hanikoğlu 24, Esra Gümüş 12 ve Aysun Özbek'te 10 sayıyla mücadeleyi tamamladı. Peru'da ise, Moy Milagros 13 sayıyla takımına en fazla sayı kazandıran isim olurken, Natalia Romanova ve Leyla Chihuan'da 122şer sayıyla maçı tamamladılar. Maçın ardından bir açıklamada bulunan A Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Reşat Yazıcıoğulları ise, oyuncularını kutlayarak, "Sakatlıklara rağmen çok iyi mücadele ettik. Hayatımdaki, teknik direktörlük kariyerimdeki en zor maçlardan birisiydi. Ancak kazandığımız için mutluyum. Şimdi önümüzde Sırbistan Karadağ maçı var. Bu maçta sert oynamalıyız. Ama Peru galibiyetiyle gruptan çıkma yolunda önemli bir galibiyet elde ettik" diye konuştu.

Türkiye bu galibiyetle, D Grubu'nda çıkma yolunda önemli bir galibiyet elde ederken, sıralamada üstünde yer aldığı Peru'nun yarın grubun güçlü takımlarından Küba'yı yenmesi gerekiyor. Türkiye ise, gruptaki son maçında grup lideri Sırbistan Karadağ karşısına çıkacak.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla