Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2006, 00:49   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hokkabaz Mahkemelik

Click the image to open in full size.

Hokkabaz filmi ile ilgili olarak gazeteci Savaş Ay ile Cem Yılmaz arasındaki tartışmalar adliye koridorlarına taşınıyor.

Cem Yılmaz, senaryosunu yazıp başrolünü oynadığı Hokkabaz’ın Savaş Ay’ın 1999 yılında yazdığı 'Şeytan Torbası' adlı senaryodan çalıntı olduğu yolundaki iddialar üzerine mahkemeye başvurdu.

Komedyen Cem Yılmaz’ın avukatı Oğuz Müftüoğlu, sanatçının son filmi 'Hokkabaz'ın senaryosunun Savaş Ay’ın 'Şeytan Torbası' adlı senaryosundan çalıntı olduğu iddiaları üzerine İstanbul 1. Fikri ve Sınai Mahkemesi’ne başvurdu. Avukat Müftüoğlu, çalıntı iddialarının gerçek dışı olduğunu öne sürerek 'filmin senaryosunun kime ait olduğunun belirlenmesi için tespit talebi'nde bulundu. İki senaryoyu da gördüğünü belirten Müftüoğlu, 'Aradaki tek benzerlik her iki senaryoda da sihirbaz olması ve o dönemlerde sanatçıların çok yaptığı Anadolu turnesine çıkılması. Ay’ın senaryosu Hisseli Harikalar Kumpanyası tarzı gibi' dedi. Talebi inceleyen mahkeme, bilirkişi incelemesinin ardından bir kaç gün içinde karar verecek.

CEM HIRSIZLIK YAPTI
Cem Yılmaz’ın Ali Taner Baltacı ile yönetmenliğini üstlendiği 'Hokkabaz' filmi gösterime girer girmez çalıntı olduğu yolunda tartışmalar başladı. 'Hokkabaz'ın 1999’da yazdığı 'Şeytan Torbası' adlı senaryodan çalıntı olduğunu iddia eden gazeteci Savaş Ay, 'Senaryo elbette bire bir aynı değil ama hikáyenin ana fikri tamamen aynı. Yani Cem Yılmaz fikir hırsızlığı yaptı. Kendisini mahkemeye vereceğim' demişti. Savaş Ay, 'Şeytan Torbası'ndaki hikáyenin 1965 yılında geçtiğini, bu tarihe gönderme yapmak için de Yılmaz’a 1965 YTL’lik manevi tazminat davası açacağını belirtmişti.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla