Konu: Lanetli Ada
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2006, 01:23   #4
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lanetli Ada

LANETLİ ADA
Click the image to open in full size.

Orjinal Adı: The Wicker Man

Yönetmen: Neil Labute
Oyuncular: Nicolas Cage, Ellen Burstyn, Kate Beahan, Frances Conroy, Molly Parker

Senaryo: Neil Labute
Görüntü Yönetmeni: Paul Sarossy
Müzik: Angelo Badalamenti
Kurgu: Joel Plotch
Tür: Doğaçlama
Süre: 102 Dk.
Yapım: 2006 - Almanya / ABD
Dağıtımcı: UNP Filmcilik
Editörün Notu: Kayıp bir kız... Gizemli bir ada... Kızı bulmaya çalışan bir polis ve başına gelen umulmadık olaylar. Nicolas Cage'in baş rollünde yer aldığı "Lanetli Ada"da gizem ve gerilim içiçe giriyor!

Konu: Kaliforniya otoyol devriyesi olarak görev yapan polis memuru Edward Malus (Nicholas Cage), annesiyle seyahat eden küçük bir kızın kayıp oyuncak bebeğini geri vermek için arabalarını durdur. Oyuncak bebeği geri verirken, kontrolden çıkan bir kamyon duran arabaya çarparak alev almasına neden olur. Edward içinde sıkışanları kurtaramadan şiddetli bir patlama meydana gelir ve otomobil alevler içinde kalır.

Bunalıma giren Edward, anne ve kızın son bakışlarının resmini kafasından silebilmek için ilaçlarla dolu birkaç ay geçirir. Ama, hayat Edward'a ikinci bir şans verecektir. Eski nişanlısı Willow'dan (Kate Beahan) aldığı damgasız mektup onu Summersisle adlı bir adaya sürükleyecektir. Willow, yıllar önce Edward'ın hayatına girmiş ve aniden ortadan kaybolmuştur. Mektubunda, küçük kızı Rowan'ın kayıp olduğunu ve onu bulması için bir tek ona güvenebiliceğini yazar. Summersisle adası özel mülkiyet olmakla beraber, sakinleri eski unutulmuş gelenekleri yaşatmakta ve kendileri de bu şekilde yaşamaktadırlar. Edward bunu hayatını yeniden rayına koyabilmek için bir fırsat olarak değerlendirir ve gitmeye karar verir.

Adaya vardığında işinin kolay olmayacağını kavraması uzun sürmez. Kendine özgü kültürünü ve geleneklerini yaratmış olan ada halkı ve başlarındaki Kardeş Summersisle (Ellen Burstyn), araştırmasının saçma olduğunu çünkü adada Rowan adında bir kızın hiç yaşamadığını söylerler.

Ama, adanın sırları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayınca, Edward burada yaşayanların hiç de masum olmadıklarını, antik ve pagan törenlerini canlandırarak bunu insan kurban etmeye kadar götürebileceklerini keşfeder.

Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
GoD of WaR Ofline   Alıntı ile Cevapla