Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2006, 01:54   #1
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Acımasız Hayat

Click the image to open in full size.

Orjinal Adı: Harsh Times

Yönetmen: David Ayer
Oyuncular: Christian Bale, Freddy Rodriguez, Eva Longoria, Tammy Trull

Senaryo: David Ayer
Görüntü Yönetmeni: Steve Mason
Müzik: Graeme Revell
Kurgu: Conrad Buff IV
Tür: Drama - Suç - Aksiyon
Süre: 120 Dk.
Yapım: 2005 - ABD
Dağıtımcı: UIP
Editörün Notu: "Training Day"in yaratıcısı David Ayer'in imzasını attığı film, Güney Los Angeles'ın acımasız sokaklarında yaşanan dostlukların, sadakatin, hırs ve tutkuların hiper gerçekçi öyküsüdür. "Training Day" kadar cesur ve duygusallıktan uzak olan "Harsh Times"ta, Los Angeles sokaklarındaki şiddet ortamının üzerinde yükselmeye çalışırken yaşadıkları dünya tarafından gerilere sürüklenen iki arkadaşın öyküsü izlenir.

Konu: Körfez Savaşı'ndan döndüğünden beri Jim Davis (Christian Bale), hayatını belli bir çizgiye oturtmayı başaramamıştır. Uzak çöllerde geçirdiği günlerin kötü anılarını hala üzerinden atamadığı gibi gece gördüğü kabuslarla uykusundan sıçrayarak uyanmaktadır. Los Angeles Polis Departmanı'ndan bir türlü gelmeyen teklifi beklerken tüm birikimleri suyunu çekmiştir. Kendisiyle başbaşa kaldığı zamanlarda, düzenli bir işi olsaydı herşeyin başka türlü olacağını düşünür. Meksikalı kız arkadaşı Marta'yı (Tammy Trull) yeniden ABD'ye getirtebilecek, onunla evlenecek, durmuş oturmuş bir hayata başlayabilecektir.

Ülkesine hizmet etmenin farklı yollarını arayan ve masa başında sıkıcı bir işe çakılıp kalmak istemeyen Jim, isteklerinin gerçekleşmesini beklerken kendisi gibi işsiz olan çocukluk arkadaşı Mike (Freddy Rodriguez) ile takılmaya başlar. Öte yandan Mike'ın Sylvia da (Eva Longoria), sevdiği erkeğin artık sürekli ve düzenli bir iş bulması için baskı yapmaktadır. Mike bu yüzden iş aramak zorunda kalınca Jim de ona bir iş bulunması için yardımcı olmayı teklif eder.

Ancak tıpkı çocukluk yıllarındaki gibi Güney Los Angeles caddelerine açılan iki sıkı dost, kentin her türlü acımasızlık ve belayla yüklü caddelerinde tam bir kaosla yüzyüze gelecektir. Hayatlarını daha keyifli kılma, daha yükseklere çıkma, daha parlak geleceğe ulaşma planlarını yanlış yollardan hayata geçirmeye çalışan iki arkadaş, artık gittiği her yere bela getirmeye başlamıştır.

Los Angeles Polis Departmanı'ndaki iş fırsatı yattıktan sonra Ülke Güvenliği teşkilatının yabancılar ofisinden Jim'e bir çağrı gelir. Artık Jim ile Mike'ın talihsizliği çok daha karanlık boyutlara taşınmış gibidir. Jim'in bir türlü yakasını kurtaramadığı savaş anılarının yansımalarıyla her ikisi de şiddetin esiri olmuştur. Artık bela aramalarına gerek yoktur, çünkü bela zaten onların çevresini kuşatmıştır.


Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
GoD of WaR Ofline   Alıntı ile Cevapla