Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2006, 13:53   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow En Çok Satan Kitaplar

Edebiyat Dışı En Çok Satanlar


1 Tarihimizle Yüzleşmek
EMRE KONGAR

Click the image to open in full size. Tarihe bakarken genellikle hangi yanlışlar yapılır?
Türkler isteyerek mi Müslüman oldular?
İslama laikliği kimler getirdi?
Osmanlı’da inançları yüzünden kimler yakıldı?
Osmanlı İmparatorluğu Müslüman olduğu için mi çöktü?
Ermeni trajedisi bir soykırım mıdır? Niçin?
Abdülhamit: “Kızıl Sultan” mı, “Ulu Hakan” mı? Vahdettin “hain” miydi?
Amerika hangi Lozan’ı kabul etmedi?
Atatürk niçin yalnız bir liderdi?
Menderes bir “Demokrasi Şehidi” midir?
Askerler siyasette ne tür tarihi roller oynamıştır?
Atatürkçü aydınlar niçin öldürüldü? Prof. Emre Kongar, bu ve benzeri ilginç soruların yanıtlarını, hem resmi, hem de gayri resmi tarihi eleştirerek veriyor.


2 Yakın Tarihimizi Sorgulamak
SİNA AKŞİN
ARKADAŞ yay.

Click the image to open in full size. Tanınmış tarihçilerimizden Prof. Dr. Sina Akşin, bu kez yakın tarihimizi sorguluyor.
Osmanlı’nın son dönemi, çağdaş Türkiye’nin kurulması, Atatürk devrimleri ve devrim tarihi, Türkiye’nin demokratikleşme süreci, Cumhuriyet öncesi ve sonrası gelişmeler, çok-partili dönem gibi yakın tarihimizde yaşanan olayları tarihi gerçekler, gözler önüne çıkmayan belge ve bilgilerle anlatıyor.

3 Latife Hanım
İpek Çalışlar
Doğan Kitap yay. 6/2006

Click the image to open in full size. Dünya basını, Mustafa Kemal Paşa’nın kadın hakları savunucusu ve peçe takmayan eşi Latife Hanım’ı Türkiye’deki değişimin habercisi olarak adım adım izledi.

Evlilikleri bitince, Latife Hanım’ın entelektüel ve siyasi kimliği yok sayıldı, Cumhuriyet’in kuruluşuna yaptığı katkılar unutuldu.
Latife Hanım’ı gölgeleyen perde kaldırıldığında hem bir mücadele kadınıyla hem de bambaşka bir Mustafa Kemal’le karşılaşacaksınız. Karısıyla siyasi tartışmalara giren, “Hanım bize Çaykovski çal!” diyen, boşandıktan sonra eski eşinin evine güller gönderen Mustafa Kemal’le.
Cumhuriyet’in kuruluş dönemine ait pek çok yeni bilgiyi de içeren bu kitap, aynı zamanda ölene kadar sürmüş bir aşkın da hikayesi. Atatürk öldükten sonra kasasından çıkan özel eşyalardan biri, içinde “1339 Gazi M. Kemal” yazılı bir nişan yüzüğüydü. Ölümünün ardından Latife Hanım’ın kasasından da tülbent bir kesede sakladığı nişan yüzüğü çıktı. İkisi de İsmet Paşa’nın Lozan’dan armağan olarak getirdiği yüzükleri ömürlerinin sonuna dek saklamışlardı.

4 Efendi 2 : Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı
SONER YALÇIN
Doğan Kitap yay. 6/2006

Click the image to open in full size. Kimdir, "Beyaz Müslümanlar"?..

Soner Yalçın bu kez okuyucularını, tarikat şeyhi Harun Hoca'nın (Aaron Kandiyoti) peşinden, tarikatlara, dergahlara, müritlere, siyaset ve ticaret dünyasına, ilginç akrabalık bağlarına uzanan bir yolculuğa çıkarıyor...
İslamcı çevrelerin içindeki Sabetayistler... Tarikatlara, tekkelere, müritlere, iş dünyasına, siyasete ve ilginç akrabalık bağlantılarına uzanan ilişkiler ağı... isimler... İsimler...
Said-i Nursi'nin mezarından kaçırılan cesedi yıllardır neden bulunamıyor?..
Sabetay Sevi'nin sağ kolu Osman Çelebi, hangi ünlü Mevlevi'nin büyükdedesiydi?..
Nazım Hikmet'in Nakşibendi Gümüşhaneli Dergahı'yla akrabalık bağları neydi?..
Türkiye'nin sayılı zenginlerinden, tarikatçı bir ailenin sosyetik gelinleri kimler?.. Yahudi Alyans Okulu mezunu ünlü şeyh kimdi?...

5 Sen Ölünce Kim Ağlar
Robin Sharma
Goa yay. 9/2006

Click the image to open in full size. Gençlik yıllarımda, babam bana asla unutmayacağım bir şey söylemişti: “Oğlum, doğduğunda bütün dünya sevinirken sen ağlıyordun. Öyle bir yaşam sür ki, öldüğünde sen sevinirken bütün dünya ağlasın.” Hayatın anlamını unuttuğumuz bir çağda yaşıyoruz. Bir insanı kolaylıkla Ay'a gönderebiliyoruz, ancak karşı dairemize yeni taşınan komşumuzu ziyaret etmekte güçlük çekiyoruz.

George Bernard Shaw'a ölüm döşeğinde, “Hayatınızı yeni baştan yaşama fırsatınız olsaydı, ne yapardınız?” diye sorulmuş. Shaw biraz düşünmüş ve sonra derin bir iç çekişle, “Olabileceğim, ama asla olmadığım kişi olmak isterdim,” demiş.
Aynı şeyin sizin başınıza da gelmemesi için bu kitabı yazdım.
O halde siz bu kitaba başlarken, size soruyorum: Siz öldüğünüzde ardınızdan kim ağlayacak?
Bu gezegenden gitme ayrıcalığına ulaştığınız zaman kaç yaşamı etkileyeceksiniz?
Sizi takip eden nesiller üzerinde nasıl bir etki bırakacaksınız?
Son nefesinizi vermeden önce arkanızda bırakacağınız imza ne olacak?

Ronald Gross
Pegasus yay. 10/2006

Click the image to open in full size. Kişisel akıl hocanızın çok sevilen bir dost ve tüm zamanların en zeki hocası olduğunu hayal edin.Zirve Öğrenme (Peak Learning) kitabının yazarı olan Ron Gross, Sokrates Yöntemi’nde size iş dünyasında, eğitim alanında ve gündelik yaşamda zihninizi en üst düzeyde kullanmanın yollarını, felsefenin babasının kullandığı yöntemleri uygulayarak göstermektedir.

Sokrates bu sayfalarda sizin düşünce yeteneğinizi güçlendirmek, yaşamınızı zenginleştirmek ve varlığınızı en üst düzeyde kullanmak için rehberlik yapmaktadır.
Siz Sokrates ile yüz yüze geleceksiniz, sesini duyacaksınız ve onun insanların yaşamlarını nasıl değiştirdiğini göreceksiniz.
Merak uyandırıcı alıştırmalarla siz de Sokrates’in yedi anahtarını kolaylıkla kullanabilirsiniz:
· Kendini tanımak · Büyük sorular sormak · Kendiniz hakkında düşünmek · Meydan okuma toplantısı yapmak · Dostlarla gelişmek · Doğruyu söylemek · Ruhunuzu güçlendirmek Siz herhangi bir sorunun köküne ulaşmak için ünlü “Sokrates Yöntemi”nde ustalaşacaksınız; iş arkadaşlarınız ve dostlarınız arasında Sokrates Diyaloglar’ının birini nasıl uygulayacağınızı öğreneceksiniz ve kendi yaşantınızı, işinizi ve eğitiminizi geliştirmek için düşüncenizi keskinleştirecek ve canlandıracaksınız. Kısacası, kendi içinizdeki Sokratik ruhu keşfedeceksiniz.

7 Türkiye'nin Ekonomik Krizi
SELİM SOMÇAĞ
2006 yay. 4/2006

Click the image to open in full size. Bu kitapta Özal devrinde Türkiye’de sıcak para sisteminin kurulup, ekonominin faiz-döviz-borsa üçgenine sıkıştırılmasından itibaren 1994 kriziyle, 1999 IMF programıyla, 2001 devalüasyonuyla ve Kemal Derviş’in kanunlarıyla Türk ekonomisinin adım adım yıkıma götürülüşünün hikayesini bulacaksınız.

Kitapta IMF ve Dünya Bankası programlarının planlı olarak Türkiye’deki milli ekonomiyi tasfiye etmeyi amaçladıkları ortaya konmakta, hükümetlerin, bir kısım bürokrasinin, Batı güdümündeki sermayenin ve medyanın bu yıkım operasyonuna nasıl destek verdikleri anlatılmakta, IMF’nin ve IMF lobisinin bu operasyonu gizlemek için yürüttükleri dezenformasyon kampanyasındaki yalanlar ifşa edilmekte ve çürütülmektedir. Türk ekonomisinin IMF programlarını izleyerek saplandığı bataklıktan kurtulmasını sağlayacak gerçekçi çözüm önerileri de ayrıntılı olarak ele alınmaktadır. Ekonomiyle ve Türkiye’nin geleceğiyle ilgilenen herkes bu kitabı okumalı.

8 BEREKETLİ OLSUN
GÖNÜL CANDAŞ
ARKADAŞ yay.

Click the image to open in full size.
9 Türkiye'de Kullanılan Psikolojik Testler 2 Cilt
NECLA ÖNER
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ yay. 10/2006

Click the image to open in full size. "Kitabın ilk basımından bu yana geçen 12 yıl içinde psikoloji ve eğitim alanlarında yapılan araştırma-geliştirme çalışmalarında kullanılan testlerin sayısal olarak bir hayli yol aldığı, ancak psikometrik niteliklerinde ve telif test sayısında umulan düzede ilerleme olmadığını gördüm. Kitabın ilk basımında olduğu gibi bu genişletilme çalışmasında da testlerin örneklemi tüm Türkiye’yi temsil edecek düzeyde olmamış, yalnızca İstanbul ve Ankara’dan elde edilen kaynaklarla yetinilmiştir. Başlıca kaynaklar Boğaziçi Ünivrsitesi Psikoloji ve Eğitim Bölümlerinde tamamlanmış Yüksek Lisans Tezleri, Psikoloji Dergisi (1994-2004 yılı sayıları) ve testlerin yer aldığı sınırlı sayıda psikoloji ve psikiatri kitabından oluşmuştur. Bu nedenle kitabın başlığını Türkiye’de Kullanılan Psikolojik Testlerden Örnekler: Bir Başvuru Kaynağı (Genişletilmiş Baskı) olarak değiştirdim."
Necla Öner
Psikolojik testler, davranış örneklemlerini ölçme ve değerlendirme yoluyla, gelecekteki davranışları yordama (tahmin, önkestirim) amacını taşır. Test verileri bireylerin ya da grupların belirli koşullarda neyi, nasıl hissedeceklerini ve düşüneceklerini belirlemede; nasıl davranacaklarını önceden tahmin etmede kullanılır. Testler, bu davranışların bilimsel (nesnel, güvenilir, doğru) olarak betimlenmesini, tanıtılmasını, anlaşılmasını sağlamakta ve davranışları yordama yoluyla daha iyiye yönlendirmede kullanılmaktadır. Psikolojik testler, genelde insan davranışlarını konu edinmiş pek çok sosyal bilim dalında, özellikle psikoloji, eğitim, sosyoloji ve psikiyatride kullanılır. Ülkemizde bu alanlarda çalışan sosyal bilimcilerin, testleri bilimsel amaçla, eğitim ve araştırmalarda olduğu kadar akıl ve ruh sağlığı merkezlerinde, psikiyatri kliniklerinde, danışma merkezlerinde, okullarda, endüstride ve işletmelerde kullandıkları görülür.
Giriş’ten...

10 Başlangıç Düzeyi Satranç Ders Kitabı
Olgun Kulaç
İŞ BANKASI yay. 9/2006

Click the image to open in full size. · Satranç hafızayı güçlendirir.
· Satranç başkalarına karşı saygılı olmayı öğretir.
· Satranç planlı olmayı öğretir.
· Diğer derslerin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olur
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla