Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-04-2006, 17:53   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Başarinin Anatomisi !..

Click the image to open in full size.Onu seven de var nefret eden de.. Ancak hiçbir duygu onun İngiltere futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdığı gerçeğini değiştirmiyor. Ve Mourinho'nun Chelsea dönemi, Futbol yazarı usta gazeteci Patrick Barclay tarafından kaleme alınan “Anatomy of a Winner”da anlatılıyor..




Onu sevenler de var nefret edenler de…Ancak hiçbir duygu onun İngiltere futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdığı gerçeğini değiştirmiyor. İngilizlerden farklı sıcak Portekizli yapısı, basının tüm aksiliğine ve kışkırtmasına rağmen oyuncularının kendisine olan inancı ve bağlılığı, hemen hemen her hafta yarattığı polemikleri ve spekülasyonları daima konuşulacak. Ama bunlardan da önemlisi İngiliz futboluna 50 yıl sonra Chelsea takımını hem de şampiyon bir marka olarak döndürmesi hiç unutulmayacak.

Futbol yazarı usta gazeteci Patrick Barclay tarafından kaleme alınan “Anatomy of a Winner” Başarının Anatomisi, Jose Mourinho’nun Chelsea’ye transfer olduktan sonraki dönemini anlatıyor. İlk sezonunda bir anda tüm İngiliz basınının “şampiyon oluruz” demeciyle ilgi değil tepkisini çeken Mourinho, Arsenal ve Manchester United gibi dev rakiplerinin dev teknik direktörlerini de gerek yükselen başarı grafiği gerek yakışıklı fiziği ve dikkat çeken tavırlarıyla bir çırpıda geride bıraktı. İkinci sezonunda Chelsea’yi yeniden şampiyonluğa taşıyan Mourinho’nun en yakın rakibi Manchester United’ın Sir unvanlı teknik direktörü Alex Ferguson ile girmiş olduğu söz dalaşı yıllarca futbol meraklılarının hafızalarından silinmeyecek.

Click the image to open in full size.
Mourinho sadece bir futbol adamı değildir, Mourinho aynı zamanda iyi bir stratejist, iyi bir yönetici, iyi bir ağabey, iyi ve vefalı bir dost, iyi bir aile babasıdır. Tel Aviv’de Filistinli ve İsrailli teknik adamlara seminer vermeye gidecek kadar da cesur yüreklidir. Gelecekte ne yapmak istediği sorulduğunda savaşta darmadağın olan ülkelere yardım etmekle ilgili işlerle uğraşacağını bir söyleşide dile getirerek, tüm kamuoyunun merakını “ Aslında kim bu adam?” sorusuyla, bu kez başka bir açıdan üzerine toplamıştır.

Bizit Yayıncılık tarafından yayıma hazırlanan Türkçe’ye Ahmet Filik tarafından çevrilen “Başarının Anatomisi” sadece futbolseverlerin değil tüm okuyucuların ilgisini çekmeye aday eşsiz bir biyografi örneği.



Kaynak: www.ajansspor.com
xarizma Ofline