Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-11-2006, 02:23   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Belinizi ve midenizi sıcak tutun

Soğuk havalarda midenin üşütülmesinin mide kasılmalarına, belin ise varolan hastalıkların yeniden ortaya çıkmasına neden olduğu bildirildi.

Havaların soğumasıyla birlikte midenin daha kolay kasılacağını ve bunun da mide ağrısı ve ishale yol açabileceğini belirten uzmanlar, "Bünyesi zayıf olanlar için midenin sıcak tutulması daha da büyük bir önem taşıyor. Çünkü zayıf olanların mide duvarı da genellikle daha ince olur ve hava sıcaklığının değişmesiyle bu insanların midesi daha kolay kasılır. Mide ağrısına neden olan kasılmalar, sindirimi zorlaştırır ve hatta kusma ve ishale de yol açabilir" dedi. Uzmanlar, bu mevsimde çiğ ve soğuk yiyeceklerden de uzak durulması tavsiyesinde bulundu.

Soğuk havanın bel kaslarında yaşanan sorunları ağırlaştırabileceğini ve yaz mevsiminde pek belirgin olmayan bel ağrısının yeniden ortaya çıkabileceğine dikkat çeken uzmanlar, "Gerektiği zaman sıkı giyinip, gerektiği zaman ise ince giyinerek, beli üşütmekten kaçınmalı.

Özellikle genç bayanlar düşük bel pantolonları mümkün olduğu kadar az giymeye, gece yatarken de bel ve sırtın sıcak tutulmasına özen göstermeli" diye konuştu.

Romatizması olanların bacak eklemlerinin soğuk havalardan kolayca etkilendiğini, hatta eklemlerinde keskin ağrılar başladığını kaydeden uzmanlar, ayakların sıcak suda bekletilmesi ve diz eklemleri üzerine sıcak havlu kapatılmasını tavsiye etti.
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla