Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-11-2006, 21:38   #8
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ultio - İntikam. Ether (Hava) ile Gaia (Yer)'nın kızı.

Urania - Göklerdeki Nymphelere verilen ad. Bunlar gök kubbesini idare ederlerdi.

Uranos - En eski Tanrı. Gaia'nın oğlu ve kocası. Gaia ve Uranos'un birleşmesinden Brontes, Steropes ve Arges ('gök gürültüsü', 'parıltı' ve 'şimşek') isimli üç Kyklop, Gaia ve Uranos elli başlı yüz kollu Kottos, Briareus ve Gyes ('öfke', 'güç', 'dehşet') adlı Hekatonkheirler, altısı erkek, altısı dişi olmak üzere on iki Titan doğdu. Oğlu Titan olan Kronos onu devirdi ve tahtına geçti.

Zefir - (Vorias) - Kuzey rüzgar Tanrısı, poyraz. Astreos ile Aurora (Şafak) ın oğludur. Notos (Güney) ve Astir (yıldızlar) onun kardeşleridir.

Zeus - (Jüpiter) Zeus Tanrıların kralıdır. O Olimpos'ta altın tahtında oturur. Zeus başkan, Gök'ün hükümdarı, Yağmur Tanrısı, korkunç şimşeği fırlatan Bulut Toplayıcısıdır. Zeus çok güçlü bir Tanrı olsa da kaderi yönetmek onun elinde değildir. Kaderi üç Moir yönetmektedir. Durmadan aşık olur Zeus, kadınların peşinden koşar; bunu Hera'dan saklamak için de bütün ustalığını kullanır, yalanlar uydurur. Yunanların bu sonsuz aşk serüvenlerinden pek hoşlanmadığı düşünülmektedir. Zeus'un kuşu kartal, ağacı meşeydi. Tapınağı, meşe ağaçları arasında, Dodona'daydı.
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla