16-11-2006, 22:47
|
#1 |
Dişi Kartal
Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35  | 
Malzemeler:
DİKKAT: JÖLE 4 SAAT BUZDOLABINDA BEKLEMELİ
9 yaprak jelatin
1 paket vanilya
8 çekirdeksiz mandalina
3 portakal
1 limon
125 gr tozşeker
40 ml rom
100 gr krem şanti
Süs için 1 mandalina
Nasıl Hazırlanır:
1. Jelatini soğuk suda yumuşatın.
2. 6 mandalinanın, portakalların ve limonun suyunu sıkın. Süzgeçten geçirip Cenk sos tenceresine aktarın. Isıtıp içine tozşekeri katın. Jelatin yapraklarını ıslak bir şekilde meyve suyuna ilave edip eritin. Rom ile tatlandırın.
3. Geriye kalan mandalinaları bir bıçakla soyun. Beyaz kısımlarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın. 4 minik sufle kalıbını soğuk suyla çalkalayıp mandalinaları bunlara paylaştırın.
4. Hazırladığınız taze meyve suyunu üzerlerine dökün. Kalıpları 4 saat buzdolabında bekletin.
5. Tabakları ters çevirip jöleleri çıkartın. Krem şantiyi vanilyayla çırpıp jölelerin üzerine dökün. Jöleyi mandalina dilimleri ile süsleyebilirsiniz. |
| |