Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-11-2006, 22:47   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mandalinalı jöle

Click the image to open in full size.


Malzemeler:

DİKKAT: JÖLE 4 SAAT BUZDOLABINDA BEKLEMELİ

9 yaprak jelatin
1 paket vanilya
8 çekirdeksiz mandalina
3 portakal
1 limon
125 gr tozşeker
40 ml rom
100 gr krem şanti
Süs için 1 mandalina

Nasıl Hazırlanır:

1. Jelatini soğuk suda yumuşatın.

2. 6 mandalinanın, portakalların ve limonun suyunu sıkın. Süzgeçten geçirip Cenk sos tenceresine aktarın. Isıtıp içine tozşekeri katın. Jelatin yapraklarını ıslak bir şekilde meyve suyuna ilave edip eritin. Rom ile tatlandırın.

3. Geriye kalan mandalinaları bir bıçakla soyun. Beyaz kısımlarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın. 4 minik sufle kalıbını soğuk suyla çalkalayıp mandalinaları bunlara paylaştırın.

4. Hazırladığınız taze meyve suyunu üzerlerine dökün. Kalıpları 4 saat buzdolabında bekletin.

5. Tabakları ters çevirip jöleleri çıkartın. Krem şantiyi vanilyayla çırpıp jölelerin üzerine dökün. Jöleyi mandalina dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla