Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-11-2006, 16:03   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Danimarkadan Bir Skandal Daha

Danimarka’da karikatür skandalınını ardından şimdi de bir din dersi kitabı kriz başlattı.
Hz. Muhammed karikatürleriyle tepki çeken Danimarka'da, şimdi de halk okullarındaki din dersi kitaplarında İslam dini, "Şeriatçılık ve Terörizm" başlıklarıyla ele alındı.


Kitapların içeriğinin basına yansıması üzerine Malling Beck yayınevinden kitapların piyasadan çekildiği haberi geldi. Kitaplarda dünyada teröristlerin Müslüman oldukları ifade edilirken, ETA, Baader Meinhoff, Kızıl Tugaylar ve IRA gibi terör örgütlerinin Müslüman olmadıkları belirtilmiyor. Danimarka halk okullarında 5. sınıf öğrencilerine verilen din derslerinde İslam'la ilgili bölüm terörizm başlığı altında anlatılıyor. "Biz ve Hristiyanlık" adlı ders kitabında öğrenciler önce Beslan şehrindeki okul katliamı, ardından 11 Eylül'de Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen saldırılar ve Usame Bin Ladin hakkındaki bölümleri öğrendikten sonra İslam hakkında bilgi ediniyorlar. Politiken gazetesinde yer alan biryazıda, kitaptaki bir bölümde "Her ne kadar her Müslüman terörist değilse de, her terörist Müslümandır" ifadesinin yer aldığı anlatılıyor.

'GERİ KALMIŞ ÜLKELER MÜSLÜMAN'

Kitapta ayrıca "Herkes kendine en geri kalmış olan ülkeler neden Müslüman ülkeler diye soruyor" ifadesi yer alıyor. Kitabı yayınlayan Malling Beck yayınevi editörlerinden Lars Tindholdt, hiç kimseyi incitmek gibi bir hedeflerinin olmadığını söylerken, kitabın yazarı Meidahl, öğrencilerin İslam dinini öğrenmeleri için 'Şeriatçılığı' da bilmeleri gerektiğini ifade etti. Kitapların piyasadan çekildiğini ifade eden Malling Beck yayınevi, kitapta yer alan bazı bölümlerin yanlış anlaşılmalara neden olabileceğini belirtti. Kitabı satın alan okullarla ilişkiye geçileceği, kitapları geri göndermelerinin isteneceği de bildirildi.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla