Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-11-2006, 20:26   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mandalinalı Pasta

Click the image to open in full size.



Mandalinalı pasta:

Kek Malzemeleri:
  • 3 mandalina
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı portakal suyu
  • 2,5 - 3 su bardağı un
  • 1 paket (~1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Krema Malzemeleri:
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 540gr dilimlenmiş ananas (suyuyla birlikte)
  • 1/2 veya 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 poşet vanilyalı creme ole (ya da pişmeden hazırlanan vanilyalı puding)
  • süslemek için mandalina dilimleri
Hazırlanması:
  1. 3 mandalinayı soyup dış zarlarını tamamen çıkartın. Yumurtaları toz şekerle çırpın. Yağı ve portakal suyunu ekleyin. Mandalina parçalarını ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Unu ve kabartma tozunu eleyin. (Normal kek kıvamından daha akışkan bir karışım olsun) Önceden ısınmış 175C fırında yaklaşık 40 dakika -batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar- pişirin.
  3. Ananas dilimlerinden bir kısmını pastayı süslemek için ayırın. Kalan dilimleri birkaç parçaya kesin.
  4. Krem şantiyi sütle çırpın. Creme ole'yi, hindistan cevizini, minik ananas parçalarını ekleyip çırpmaya başlayın. Çırpmaya devam ederken diğer yandan ananasın suyunu karışım krema kıvamına gelene kadar ekleyin.
  5. Kek pişip soğuduktan sonra ikiye bölün, arasına ve üzerlerine kremayı yayıp ayırdığınız ananas ve mandalinalar ile süsleyin.
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla