Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-11-2006, 20:28   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hindistan cevizli pasta

Click the image to open in full size.




Click the image to open in full size.



Hindistan cevizli Pasta
Malzemeler:
  • 1 paket kekun (ya da 2 adet iki katlı pastaban)
  • 1 büyük paket hindistan cevizi
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı lor+süt karışımı
  • 1 adet yeşil limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Amerikan Ölçüleri ile:
  • 1 (18oz) pkg butter flavored cake mix
  • 1 (12oz)pkg fz coconut, thawed
  • 2 c. sugar
  • 1 1/2 c. fz Cool Whip, thawed
  • 1 (16oz) ctn sour cream
Hazırlanması:
  1. Kekun'u paketteki tarife göre hazırlayıp pişirin. Soğuduktan sonra dörde kesin.
  2. Yaklaşık 300gr lor peynirini rondoya koyun, koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar azar azar süt ilave edip karıştırın.
  3. Şeker ve hindistan cevizini kremaya ilave edip mikserle karıştırın. Karışımdan 1 su bardağı kadar ayırıp kalanına limon kabuğu rendesi ilave edin. Kremaları buzdolabında soğutun.
  4. Limon kabuğu ilave ettiğiniz kremayı katların arasına sürün.
  5. Krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp ayırdığınız 1 su bardağı krema ile karıştırın. Bu karışımı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Kenarlarına limon kabuğu ile karıştırılmış hindistan cevizi yapıştırın.
  6. Pastayı hava geçirmez bir kabın içine koyup (veya streç film ile iyice kaplayıp) buzdolabında 3 gün bekletin. Artan kremayı da kapaklı bir kabın içinde dolaba kaldırın. Servisten önce pastanın üzerini krema ve limon kabukları ile süsleyin.
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla