Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-11-2006, 02:02   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şarj Aletleri Tarih Oluyor

Dizüstü bilgisayar, cep telefonu, MP3 çalar gibi elektronik cihazları şarj etmek için kullanılan kablolar yakında tarihe karışacak.

Amerikalı bilim adamlarının geliştirdiği bir teknoloji, elektronik cihazların kablo kullanmadan şarj edilmesini sağlayacak.

ABD'nin Boston kentindeki Massachusetts Institute of Technology (MIT) üniversitesinden bilim adamlarının geliştirdiği sistem, asırlardır üzerinde kafa yorulan ve kablosuz güç iletmeyi amaçlayan kavramdan hareket ederek, metrelerce uzaktan çalışabiliyor.

Araştırma ekibi, çalışmalarında, enerjiyi tüm yöne dağıttıklarından yeterli enerji nakletmeyen radyo antenlerinin ilettiği gibi elektromanyetik radyasyon yerine, "uzun rezonanslı" denilen "ışınımsal olmayan" bir sistem kullandılar.

Henüz teori aşamasında olan, ancak bilgisayar modeli ve matematik verileri çalışan sistem sayesinde 3 ila 5 metre uzaklıktan enerji
transferi mümkün olabilecek.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla