Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-11-2006, 18:06   #11
Markus Münch

Markus Münch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Jcole´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu bir kültürdür. Bizim yıllarca gurur duyduğumuz bir PAF oluşumumuz var. Bu tarz TD değişiklikleri ile mahvolmuş bir oluşum. Toschack bile geldiğinde Nihat'ı çıkarttı ortaya. Bu adam kimi sürdü PAF'tan 2 senede??? 30 yaşında adamların cirit attığı bir ortamda, bu çocukların ne şansı kalırdı.

Ya, artık ben de istiyorum bu herifin gelmesini.

Bi halt olmadığı, halen 3. dünya ülkesi takımlarının antrenörü olduğu, İtalya'da öğrendiği bir savunma futbolu temelini takıma monte ederek, en kötü Avrupa takımlarına karşı dahi savunma oynatarak hasbel kader maçlar kazandığını anlasın millet istiyorum. 2 sneden sonra emekli olacak adamları getirsin, adamları satamadan çürüğe çıkartalım istiyorum.

Evet, Luce ile Tigana kıyas kabul etmez. Hala futbolu klasik İtalyan savunmasından ibaret gören bir adamın vizyonu, pek Tigana'ya yetişemez.
Şu anda Beşiktaş'ta bahsettiğin kulüp kültürüne uygun gençleştirme operasyonun devam etmesini Tigananın da bu açıdan doğru bir tercih olduğunu ben de savunuyorum. Ama her ne kadar Lucenin oynattığı savunma futbolunu ben de sevmiyor olsamda Luceye kalkıp vizyonsuz demen abesle iştigal etmekten başka birşey değildir. İtalyan savunma futbolunu kalkıp yeni takımlarda tatbik etmesi bir teknik direktörün en doğal hakkıdır kaldı ki bu anlayışla elde ettiği başarılar da ortada.

Bir de herkesin ağzına sakız olmuş Luce gençleri önemsemiyor gençleştirmeye karşı diyor. 100.yıldaki kadro şampiyonluk için kurulmuştu ve bu yüzden Luce gibi yönetim de yaşlı ve tecrübeli bir kadro tercih etti. Kaldı ki harcandı diye tabir edilen gençler Sinan kaloğlu, okan koç ve bilimum gençler daha sonraki yıllarda ne beşiktaşta ne de diğer takımlarda dikiş tutturamadı. Demek ki sorun Luce değilmiş. Ayrıca shakhtarın bu seneki kadrosunu incelediğinizde göreceksiniz ki 34 yaşındaki kalecileri dışında en yaşlı futbolcu 28 yaşında. Takımın yaş ortalaması ise 25. Ve Beşiktaşın bu yılki yaş ortalaması da 25.

Markus Münch Ofline   Alıntı ile Cevapla