Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-11-2006, 11:58   #1
AloneWolf
 
AloneWolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mehmet Demirkol'un Brugge maçı yorumu...

Click the image to open in full size.

Tempo ve konsantrasyon


Brugge'ün ligde deplasmanda aldığı sadece bir galibiyet var. 2 ay önce. Ve bu maçı kazanmak zorundalar. Bu tablo bile Beşiktaş için umut verici. Çünkü salt defansif bir rakiple oynamayacaklar. Öte yandan dezavantajlar da yok değil. Kendisinden çok daha oturmuş bir takımla ve önemlisi orta sahayla mücadele edecek Beşiktaş. Gökhan Zan'ın yokluğunda Ali Tandoğan'ın sağda, İbrahim'in göbekte oynaması daha uygun olabilir. Öte yandan Balaban'la mücadele etmede Koray'ı fizik olarak yetersiz kalma durumu olabilir. Tigana bu yüzden daha agresif bir oyuncu seçebilir. Ancak her halükarda İbrahim göbeğe dönmeli.
Balaban maçın sonlarına doğru daha etkili olan bir oyuncu. Ligde attığı 9 golün 4'ü son yarım saatte. Beşiktaş savunması maça ne kadar yüksek konsantrasyonla başlasa da er ya da geç ciddi hatalar yapıyor. Bu skorun sıkıştığı ve topyekün hücuma çıkıldığı zamanlarda daha büyük hatalara da yol açıyor.

Sprinterler zorluyor
Beşiktaş'ın savunma eksikleri de buna eklenince sorun iyice büyüyebilir.
Derinlemesine oynayabilen sprinter oyuncular Beşiktaş'ı hep zorluyor. Bu oyuncuları durdurmak Beşiktaş savunması kadar, onlara gelen pasları kesecek Beşiktaş orta sahasının da işi. Bu açıdan Serdar ve Kleberson'a çok büyük iş düşecek. Bunu nasıl yapacaklarını Tigana mutlaka çok iyi biliyor. Ama Brugge'ün önemli oyuncularından Leko'yu hem Standart ve hem de Hajduk'tan iyi tanıyan Runje'den de ipuçlarını alabilir.
Beşiktaş bu maçın favorisi. Ancak kazanmak için yüksek konsantrasyon ve hatasız bir tempo lazım. Burak'ın artık dönmesi, Ricardinho'nun sürekli maçın içinde olması Beşiktaş'ı galip kılar.

[email protected]
__________________
.uɐln ʞşɐʇʞışǝq 'ɯǝɯçǝƃzɐʌ ǝsuöp ǝuısɹǝʇ ɐʎuüp
AloneWolf Ofline   Alıntı ile Cevapla