Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-11-2006, 14:05   #1
onurgulcemal
 
onurgulcemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Thumbs up Dondurma Tarifleri...

Bademli Dondurma

Malzemeler: Mutfak:

1 Litre süt Zorluk *
300 gr tozşeker Süre 25dk
200 gr badem Kaç Kişilik 10
1 Paket vanilya Yöntem
Hazırlanışı:
· Bademlerin kabuklarını soyup robottan geçirin.
· Robottan geçirdiğiniz bademleri sütle karıştırıp seyrek elekten geçirin.
· Eleğin üstünde kalan bademleri tekrar robottan geçirip sütün içine ilave edin.
· SÜte şekeri de koyarak hepsini ateş üzerinde karıştırarak 10 dakika pişirin.
· Ateşten alıp vanilyasını ilave edin ve soğumaya bırakın.
· Buz kalıplarına koyarak buzdolabın buzluğunda dondurun.
· Ara sıra alıp karıştırın ve tekrar buzluğa koyun.
· İstediğiniz donma şekline gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın



Çilekli Dondurma

Malzemeler: Mutfak:

500 gr çilek Zorluk *
300 gr tozşeker Süre 25dk
2 su bardağı su Kaç Kişilik 8
1 Adet limon suyu Yöntem


Hazırlanışı:

· Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın.
· Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin.
· Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın.
· Şurubu ateşten alıp soğutun.
· Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın.
· Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin.
· Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın bzluğuna koyarak donmasını sağlayın.
· Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun.
· İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
· NOT : Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz.



Fıstıklı Dondurma

Mazlemeler: Mutfak:

1 Litre süt Zorluk *
250 gr tozşeker Süre 20dk
5 gr salep Kaç Kişilik 10
100 gr dövülmüş antep fıstığı Yöntem

Hazırlanışı:

· Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın.
· Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin.
· Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun.
· Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun.
· İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın



Kaymaklı Dondurma

Malzemeler: Mutfak:

1 Su bardağı tozşeker Zorluk *
1 Çay kaşığı sahlep Süre 35dk
Yarım litre süt Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı:

· Tencereye önce şekeri alın.
· Üzerine sahlep serperek karıştırın.
· Sonra yarın litre sütü ekleyin ve şeker eriyene dek iyice karıştırın.
· Sürekli karıştırarak sütü kaynatın ve tencereyi ateşten indirin.
· Sütü bir kaptan diğer bir kaba aktararak soğurun.
· Sonra alüminyum bir kaba alın.
· Orta ısılı buzlukta yaklaşık 2 saat bekletin.
· 2 Saat sonunda buzluktan çıkarın ve tahta bir spatula ile 20 dakika karıştırın.
· Tekrar buzlukta 2 saat bekletin.
· 2 Saat sonunda buzluğun ısı derecesini yüseltin.
· Dondurmayı buzlukta yine 1 saat bekletin.
· 1 Saat sonra kuplara doldurarak servis yapın


Muzlu Dondurma

Malzemeler: Mutfak:

500 gr muz Zorluk *
300 gr tozşeker Süre 25dk
2 Su bardağı su Kaç Kişilik 8
1 Adet limon suyu Yöntem

Hazırlanışı:
  • <LI style="COLOR: #4c4c4c">Muzları soyarak süzgaçten geçirin. <LI style="COLOR: #4c4c4c">Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin. <LI style="COLOR: #4c4c4c">Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun. <LI style="COLOR: #4c4c4c">Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun. <LI style="COLOR: #4c4c4c">Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin. <LI style="COLOR: #4c4c4c">Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın. <LI style="COLOR: #4c4c4c">Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun. <LI style="COLOR: #4c4c4c">İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
  • NOT : Muzlu karışımı robottan geçirerek te yapabilirsiniz



__________________
http://img246.imageshack.us/img246/6780/onurglcemal4jj2gr7.jpg
SiYah&BeYaZ
onurgulcemal Ofline   Alıntı ile Cevapla