29-11-2006, 14:05
|
#1 |
Üyelik tarihi: Nov 2006 Yaş: 42
Mesajlar: 2.097
| Dondurma Tarifleri... | | Bademli Dondurma Malzemeler: Mutfak: 1 Litre süt Zorluk * 300 gr tozşeker Süre 25dk 200 gr badem Kaç Kişilik 10 1 Paket vanilya Yöntem Hazırlanışı: · Bademlerin kabuklarını soyup robottan geçirin. · Robottan geçirdiğiniz bademleri sütle karıştırıp seyrek elekten geçirin. · Eleğin üstünde kalan bademleri tekrar robottan geçirip sütün içine ilave edin. · SÜte şekeri de koyarak hepsini ateş üzerinde karıştırarak 10 dakika pişirin. · Ateşten alıp vanilyasını ilave edin ve soğumaya bırakın. · Buz kalıplarına koyarak buzdolabın buzluğunda dondurun. · Ara sıra alıp karıştırın ve tekrar buzluğa koyun. · İstediğiniz donma şekline gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın Çilekli Dondurma Malzemeler: Mutfak: 500 gr çilek Zorluk * 300 gr tozşeker Süre 25dk 2 su bardağı su Kaç Kişilik 8
1 Adet limon suyu Yöntem Hazırlanışı: · Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın. · Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin. · Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. · Şurubu ateşten alıp soğutun. · Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın. · Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin. · Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın bzluğuna koyarak donmasını sağlayın. · Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun. · İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın. · NOT : Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz. Fıstıklı Dondurma Mazlemeler: Mutfak: 1 Litre süt Zorluk * 250 gr tozşeker Süre 20dk 5 gr salep Kaç Kişilik 10 100 gr dövülmüş antep fıstığı Yöntem Hazırlanışı: · Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın. · Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin. · Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun. · Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun. · İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın Kaymaklı Dondurma Malzemeler: Mutfak: 1 Su bardağı tozşeker Zorluk * 1 Çay kaşığı sahlep Süre 35dk Yarım litre süt Kaç Kişilik 6 Yöntem Hazırlanışı: · Tencereye önce şekeri alın. · Üzerine sahlep serperek karıştırın. · Sonra yarın litre sütü ekleyin ve şeker eriyene dek iyice karıştırın. · Sürekli karıştırarak sütü kaynatın ve tencereyi ateşten indirin. · Sütü bir kaptan diğer bir kaba aktararak soğurun. · Sonra alüminyum bir kaba alın. · Orta ısılı buzlukta yaklaşık 2 saat bekletin. · 2 Saat sonunda buzluktan çıkarın ve tahta bir spatula ile 20 dakika karıştırın. · Tekrar buzlukta 2 saat bekletin. · 2 Saat sonunda buzluğun ısı derecesini yüseltin. · Dondurmayı buzlukta yine 1 saat bekletin. · 1 Saat sonra kuplara doldurarak servis yapın Muzlu Dondurma Malzemeler: Mutfak: 500 gr muz Zorluk * 300 gr tozşeker Süre 25dk 2 Su bardağı su Kaç Kişilik 8 1 Adet limon suyu Yöntem Hazırlanışı: - <LI style="COLOR: #4c4c4c">Muzları soyarak süzgaçten geçirin. <LI style="COLOR: #4c4c4c">Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin. <LI style="COLOR: #4c4c4c">Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun. <LI style="COLOR: #4c4c4c">Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun. <LI style="COLOR: #4c4c4c">Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin. <LI style="COLOR: #4c4c4c">Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın. <LI style="COLOR: #4c4c4c">Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun. <LI style="COLOR: #4c4c4c">İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
- NOT : Muzlu karışımı robottan geçirerek te yapabilirsiniz
__________________ SiYah&BeYaZ |
| |