Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-11-2006, 17:45   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'Dondurmam Gaymak'a Dava

Eski yöntemlerle dondurma yapan bir esnafın büyük firmalarla mücadelesini anlatan 'Dondurmam Gaymak' filmi hakkında hukuki işlem başlatıldı. Dondurma firmalarının açtığı dava karşısında yönetmen Yüksel Aksu şaşkın!.

Oscar aday adayı olan 'Dondurmam Gaymak' filmine bazı büyük dondurma firmaları dava açtı! Sinema deneyimi olmayan Muğla halkının rol aldığı; eski yöntemlerle dondurma yapan bir dondurmacının büyük firmalarla mücadelesini anlatan film hakkında hukuki işlem başlatılmasına ilişkin yönetmen Yüksel Aksu Biz kimseyi hedef almamıştık" açıklamasını yaptı. Filmde 'kahraman bakkalın süpermarkete karşı' mücadelesini işlediklerini belirten Aksu, karakterin davranışının ciddiye alınmasının yanlış olacağını savundu. Aksu, büyük dondurma firmaları 'Algida' ve 'Panda' ile sponsorluk görüşmeleri yaptıklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını belirterek şunları söyledi: "Filmde dondurmacı kendisine rakip gördüğü firmalara 'Manda' ve 'Malgida' gibi isimler koyuyor. Ama filmde iyi dondurma, kötü dondurma ayrımı yok! Kaliteleri tartışılmıyor. Büyük sermaye karşısında küçük esnafın yok oluşunu anlattım ben."
Üzülüyorum
Eskiden dondurmacı çıraklığı yapan şimdi ise geçimini sinemadan sağlayan Aksu, dünyada büyük üretim olmazsa aç kalınacağını savunduğunu söyledi: "Büyük firmalardan destek gelmediği gibi köstekleyecek hareketlerin yapıldığını duymak beni üzüyor."
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla