Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-11-2006, 21:10   #1
AyTeK54
Forumun Basketçisi
 
AyTeK54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation Federasyon'dan Eziklere yanıt!

Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun teşvik primi ve şike iddialarıyla ilgili bugün yaptığı açıklamalara Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'ndan cevap geldi.

Click the image to open in full size.

Levent'teki federasyon binasında konuyla ilgili TFF Başkanı Haluk Ulusoy'un düzenleyeceği basın toplantısının yerine, yönetim kurulu adına TFF Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu bir açıklama yaptı. Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun açıklamalarını büyük kısmını üzüntüyle izlediklerini belirten Kapulluoğlu, "Üzüntümüzün temel kaynağı, güzide bir kulübümüzün hakkında ileri sürülen iddialara verilecek cevapları beklerken, TFF'nin kısmen de olsa hedef alınmasıdır. Şüphesiz, federasyon ve yöneticileri hakkında ileri sürülenlerden disiplin suçu oluşturanlar hakkında derhal gereği yapılacaktır. Bilgiler disiplin kuruluna sevk edilecektir. Federasyon yöneticileri, kişisel olarak da hem hukuk hem ceza yönünden haklarını arayacaklardır. Yapılan açıklamalar içerisinde, bir takım kirlilik olduğu, komplolaların kurulduğu iddiasına bağlı olarak 'Bunların içinde federasyon da var. Onların olduğu yerde temizlik olmaz' ifadesiyle federasyonumuz itham edilmektedir. Açıklamanın başında dayanaksız iddialarla karşı karşıya kaldıklarını beyan edenlerin, devamında hiçbir dayanak ortaya koymadan TFF ve yöneticileri hakkında benzer bir yaklaşım sergilemeleri bizi şaşırtmıştır. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz" dedi.

Açıklamalarda yer alan federasyon ve yöneticilerini hedef alan iddialarla ilgili kanıtların ortaya konulmasını talep ettiklerini söyleyen Kemal Kapulloğlu, "Hiç şüphe yok ki, TFF, bunlarla ilgili üzerine düşeni hiç tereddütsüz yerine getirecektir. İtham edilen herkes gibi, bu ithamların araştırılmasını ve olabildiğince kısa zamanda araştırılmasını istediler. 1 hafta, 10 gün içinde bitmesini umduklarını belirttiler. Hepimiz kabul ediyoruz ki, iddia araştırması dayanakların ortaya konması buna göre bir değerlendirme yapma süreci belli bir zaman alır. Buradaki 1 hafta, 10 gün talebini anlayabiliyoruz. Fakat, TFF'yi itham edenlerin elinde kanıt olması zorunludur. Mevcut kanıtları aynı sürede sunmalarını, ortaya konmasını bekliyoruz. Söz konusu kulübümüz, 6 gün önce TFF'ye bir müracaatta bulundu. Bugünkü açıklamada buna da yer verdiler. Bu açıklamanın neticesinde TFF'den talep edilen, bir takım iddiaların ileri sürüldüğü bunlarla ilgili TFF'ye düşen görevin derhal araştırma yapmasıydı. Bugün ise 'Onlar bunu yapamazlar. Çünkü içindeler' ifadesi var. Bu değişikliğin sebebinin ne olduğunu dayanaklarıyla ortaya konmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Spor organizasyonlarında herkesin kabul ettiği tartışılmaz temel ilkelerden birinin özerklik kavramı olduğuna dikkat çeken Kapulluoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Federasyon ve federasyon yöneticilerini dayanaklarını ortaya koymadan itham edip, devleti bir takım görevlere davet etmek, olmazsa olmaz bir ilkeden gereksiz bir vazgeçme anlamındadır. Şartlar, ne olursa olsun hiçbirimiz kurumları var eden kurumların üzerinde durduğu ilkelerden vazgeçmeyi düşünmemeliyiz. Açıklamanın sonlarında 'Bu ülkenin menfaati için çarpışıp, hapis yatanlar vardır. Bu ince mesajımdır' ifadesini sanıyorum pek çok kişi tam olarak anlayamadı. Öncelikle muhatabının kim olduğunu ve eğer muhatabı gene TFF ve onun yöneticileriyse neyin kastedildiğinin daha açık olarak ortaya konmasını bekliyoruz. Hukukun temel prensiplerinden bir tanesi herkesin, kendi iddiasını ispatla mükellef olduğudur. İspat vasıtaları herkes tarafından bilinir. TFF, yasayla kendisine verilen görevleri, yine aynı yasayla tanınan yetkiler çerçevesinde sonuna kadar kullandı, görevini yerine getirdi, bundan sonra da istisnasız bir şekilde yapacaktır. Haluk Ulusoy, 8 yılı aşan başkanlık döneminde bu tavrı net olarak ortaya koymuştur. O'nun başkanlığında ve yönetimimizde aynı şekilde devam etmektedir. Bundan sonra da aynı şekilde devam edilecektir."

Kemal Kapulluoğlu, bir soru üzerine TFF'nin bir karar organı olduğunu ifade ederek, "Eğer, bir iddia ve buna ait kanıtlar federasyona ulaşmışsa bunu bir araya gelip izlemekle yetinmeyiz. Gereğini yaparız. Böyle bir soruşturma başlamadığına göre cevap bunun içinde vardır. Federasyon henüz bir karar almadı. İnsanlara isnat edilen konular incelenirken çok hassas olmak zorundasınız. Federasyon olarak bize yöneltilenlere ne tepki veriyorsak, herkesi de kendimiz gibi önemsiyoruz. İddialar, ciddiyetle incelenmeli, zamana değil, doğruluğa, mutlak gerçeğe göre neticelendirilmelidir" ifadelerini kullandı.
__________________
вιzє єğℓєηмєуι уαηℓış öğяєттιℓєя çüηкü σηℓαя нιç "ραѕ¢αℓ ησυмα" ιℓє ∂ιѕ¢σуα gιтмє∂ιℓєя...
AyTeK54 Ofline   Alıntı ile Cevapla