Alıntı:
sonatcan´isimli üyeden Alıntı
Benim icin Türk milli takimin basarisi besiktasimin basarisindan önce gelir.. Bu nedenle Ne emre GS ye gelsin ne de Nihat Besiktasimiza gelsin.. Besiktas benim canimdan bir parca.. ama milli duygularim Canim dan da degerli.. En büyük kuluplere daha cok futbolcu gönderelim ki deneyim kazansinlar.. Ki Milli takim hak ettigi yere gelsin ve o noktada kalici olabilsin.. Ligin kalitesi öyle 2 - 3 takimin kaliteli oyuncu bulundurmasi ile olmuyor.. Ligimizin kalitesinin nasil artacagi ayri bir tartisma konusu, bunun icin uygun bir topic acilirsa -varsa ben bilmiyorum linkini verin- orada tartisiriz fikir olarak..
Hangi ülkede cumhuriyetin icinde cumhuriyetcik oldugunu iddia eden futbol takimi var.. |
Milli takımın en başarılı olduğu dönem Dünya 3.lüğünü kazandığı dönem. Bu dönemde Avrupada UEFA kupasını kazanan GS Milli takımın iskeletiydi. GSnin kupayı aldığı takım başarılı Türk oyuncularını bünyesinde barındırıyordu. bu oyuncuların Avrupaya gitmesiyle beraber Milli Takım da düşüş içerisine girdi. Bunun bir nedeni beraber aynı takımlarda oynamamaları, ikinci nedeni takımlarında yer bulamamaları ve diğer bir nedeni de farklı ülkelerde farklı futbol mantaliteleriyle top oynamalarıydı.
Biz Milli Takımın başarısını istiyorsak kulüp takımlarımızın başarılarının Milli takımın başarısını etkileyen en önemli etken olduğunun farkına varmalıyız.