Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-11-2006, 09:36   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Son maç da evimizde!.. - Mustafa DENİZLİ

Beşiktaş mutlak kazanmak mecburiyetindeydi. Bu mecburiyete karşın bunu bunu gerçekleştirecek kadro ancak 60. dakikada sahada yer alıyor.
Ben sahadaki futbola oyun felsefesi açısından bakıyorum. Avrupa futbolunda yeri olmayan Belçika temsilcisine karşı bu kadro ve oyun düşüncesiyle başlanması gereksizdi.
Bütün bunların yanında Beşiktaş'ın pek çok artılarını da gördük. Maç ilk 10-15 dakikada kopar, tribünleri oyundan koparır ve gruba veda edilirdi. Oyun bu kadar zora girmeyebilirdi.
Ama maalesef Beşiktaş'ın saha içi dili yok. Bu dile sahip olsalardı, Ali Tandoğan ve Nobre kaçırdıkları mükemmel pozisyonu rahatlıkla gole çevirebilirlerdi.
Beşiktaş'ta herkes müthiş çalıştı. Oyunun hiçbir anında mücadeleden düşmediler. Ancak etkili oyun, sadece etkili ayaklardan kaynaklandı.
Bunların başında da Ricardinho ve İbrahim Akın geliyordu. Bir tanesi sezon başından beri hiç düşünülmemiş, diğeri de muhtemelen mecburiyetten forma şansı bulabilmişti.
Benim defalarca anlatmak istediğim şey bu; Beşiktaş'ın kaliteli ayaklarla sonuca gitme şansı çok daha fazla. Etkin ve iyi futbol oynama, tribünleri oyuna çekme şansı çok daha fazla.

Kartal başarır
Neticede bu galibiyet Beşiktaş'ın son maçtaki şansını iki ihtimale yükseltti. Beşiktaş'ın, Almanya'da B.Leverkusen önünde bunu fazlasıyla yapabilecek gücü var.
Şahsi kanaatim, Beşiktaş gruptaki en iyi futbolunu son maçta sabırsızlıkla kendisini bekleyen gurbetçilerimiz önünde ortaya koyacak ve bu da ona yetecek.
Dün akşam Runje'nin zamanlama hatası her şeyi berbat edebilirdi. Ama takım olarak buna müsade edilmemesi çok güzeldi. Beşiktaş'ın özellikle bu tip ekipler karşısında fazla sıkıntı yaşamaması lazım diye düşünüyorum.
Ama neticede 90 dakikada hedefine ulaşmış, futboldan soğumakta olan ülke insanına her şeyiyle güzel bir gece yaşatılmıştır. Bütün bunlar ve bugün Fenerbahçe'nin Celta Vigo'dan alacağı puanlar ülkedeki futbol heyecanına belki yeni kapı açacaktır.

Teşekkürler
Bir kez daha söylüyorum, Beşiktaş'ın mecburiyetten doğan şanslarla değil, doğal haliyle her zaman Ricardinho ve İbrahim Akın'a ihtiyacı var. Üçüncü unutulan isim Mustafa Doğan ise çok kısa süre görev yapmasına rağmen "taktir edilmesem de, söke söke formamı alırım"ın sinyallerini verdi.
Beşiktaş hatalarıyla da olsa, artılarının çok daha fazla olduğu bir maçta hepimize bu sevinci yaşattı. Teşekkürler ve yola devam.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla