Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-11-2006, 18:19   #1
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation Vatikan'ı Çıldırtan Dava...İncil de İsa da Sadece Bir Masal..!!!

İncil de İsa da sadece masal!
Davayı açan kişi 72 yaşındaki Luigi Cascioli... Eski bir katolik din adamı... Mesih'e ilişkin açıklamaları sırasında Hıristiyanlığa olan inancını kaybetti. Öğrendiği bilgiler ise onu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde dava açmaya kadar götürdü.

Dava konusu; "İsa diye biri hiç yaşamadı. Kilise iki bin yıldır insanları kandırıp çıkar sağlıyor!" İşte bu iddia AİHM'de Vatikan'a sanık sandalyesine oturttu. Click the image to open in full size.

VATİKAN SAVAŞIN BAŞ YARATICISI
Vatikan'ın başbelası olan Cascioli, kiliseye savaş açmış durumda. Bunun nedenini ise şu sözlerle açıklıyor; "Bunun nedeni geçmişte Haçlı Seferleri ve Engizisyon mahkemelerinde işlenen cinayetlerdir. Katolik kilisesi savaşların baş yaratıcısı."

"Bazı şeylerin masal olduğunu, İsa'nın hiç yaşamadığını" savunan Cascioli, "İncil de bir masaldır" diyor.

Peki davayı kazanırsa ne olur, bu ne anlama gelir? İşte bu sorunun cevabı çarpıcı; "İsa'nın hiç yaşamadığına dair bir karar çıkarsa, bu, dinsel doktrinleri çarmıha gerilerek kurban edilen bir adama dayalı Hıristiyanlığın sonu anlamına gelir."

Bu iddiasından dolayı yüzlerce ölüm tehditi alan eski Katolik Rahip, yolundan dönmeye niyetli değil. Kilisenin de İsa'nın yaşamadığını bildiğini ancak işlerine gelmediği için bu gerçekle yüzleşmediklerini söylüyor.

PAPA NİYE TÜRKİYE'DE?

Click the image to open in full size.
Vatikan'a kök söktüren Cascioli, Papa'nın Türkiye ziyaretine de ilginç bir yorum getirdi;

"Onlar ikna edemikleri zaman hileye başvururlar. Türkiye'ye gelmesiyle ilgili şunu söyleyebilirim: İtalya'da şöyle denir; Başka türlüsü mümkün değilse, hile yap."

YAHUDİLERİNKİ DE UYDURULMUŞ TARİH

Vatikan'ı kızdıran Cascioli, Yahudileri de çıldırtacak gibi. Zira Cascioli, Kitabı Mukaddes'in İbraniler tarafından milliyetçi emellerini gerçekleştirmek için uydurulduğu görüşünde. Cascioli'ni Tevran'ın bir pagan kitabı olduğunu Sümer söylencelerinden verdiği örneklerle ortaya koyuyor. //




(Kaynak:Aktüel)
  Alıntı ile Cevapla