Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-11-2006, 18:40   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation Profesörler Sanal Alemde Birbirine Girdiler

Gazi Üniversitesi'nin iki ayrı fakültesindeki iki profesör, internetteki karşılıklı yazışmaları nedeniyle mahkemelik oldular. Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Güz'e, "sen üniversiteyi babanın çiftliği mi sandın?" diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Altıntaş'ı 1000 YTL tazminat ödemeye mahkûm etti.
İki profesör arasındaki tazminat davasına konu olan süreç şöyle gelişti:
Prof. Dr. Kadri Yamaç'ın Gazi Üniversitesi Rektörü olmasının ardından İletişim Fakültesi dekanlığı görevine son verilen Güz hakkında, yerine gelen Prof. Dr. Korkmaz Alemdar tarafından, "fakültenin parasını üzerine geçirdiği" iddiasıyla soruşturma açıldı. Güz, soruşturma sürerken 18 Eylül 2005'te üniversitede görevli bazı öğretim üyelerine hakkındaki iddiaları yalanlayan bir e-mail gönderdi. Güz, söz konusu e-mailde, "...Verilemeyecek hesabım yok. Yeni yönetim beni sindirmek için soruşturma açtırdı..." dedi.

Eski rektörün kâhyasısınız

E-mail gönderilenlerden birisi olan Altıntaş, bir gün sonra Güz'e verdiği yanıtında, "Sen üniversiteyi babanın çiftliği mi sandın? Eski rektör sizlerin fikir babanızdı, sizler de onun kâhyasısınız. Madem yapmadın kendini neden savunuyorsun?" dedi.
Güz, bu e-mail üzerine Altıntaş'ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle manevi tazminat davası açtı.

Bin YTL tazminat

Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı birkaç gün önce karara bağladı. Mahkeme, gerekçesi daha sonra yazılmak üzere açıkladığı kararında, Güz'ün hakarete uğradığına ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğuna hükmederek, Altıntaş'ı bin YTL manevi tazminata mahkum etti.

( MİLLİYET )
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla