Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-12-2006, 18:45   #1
aysedeniz
 
aysedeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation Ehliyet Alacak Kadınlara Tavsiyeler

1- Her yıl bayram süresince gazetelerde çıkan kaza haberlerini kesip saklayın. Hatta yanınızdan ayırmayın mümkünse. O içler acısı fotoğraflara bakmak sizi direksiyon başında her daim dikkatli ve uyanık tutacaktır. (Ama yine de ben erkekten daha erkek araba kullanırım diyorsanız, kim tutar sizi!)

2- Araba sürmenin başka şey, şehir trafiğinde araba sürmeninse bambaşka bir şey olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Dağda tepede yaptığınız kullanma talimlerinin Şişli trafiğinde size pek yardımcı olmayacağı hayatın acı bir gerçeğidir maalesef.

3- Cep telefonunuz çaldığında sakin olun. Çantanızın içinde genellikle normal zamanda iki elinizle bile bulamadığınız telefonu, hele bir eliniz direksiyondayken bulmanız nadir rastlanan bir mucizedir. Bırakın çalsın çalsın sussun. Sonra yine ararlar. Canınızdan kıymetli mi? (Bu önerinin doğrusu şudur: Araba kullanırken çantanızdaki cep telefonunuz çalarsa telefonu aramak için iki elinizi birden kullanmayın. Tek elle çantayı tombala torbası gibi karıştırarak ve gözünüzü yoldan ayırmayarak telefonu bulursanız tamamdır. Siz bir Büyükşehir şoförü olmuşsunuz demektir!)

4- Dikiz aynasında makyaj yapmadan önce arabayı durdurmayı unutmayın. (Bu da koca bir yalan elbette. Dikiz aynasında makyaj yaparken arkadaki arabanın şoförüyle gözgöze gelmemeye özen gösterin. Ayağınız mutlaka frende olsun. Ama yumurtaya basar gibi basın ki ani bir kazaya sebep vermeyin).

5- Diyelim, ufak bir kaza yaptınız. Diğer arabadan inen kaza ortağınız eğer centilmen biri değilse, soğukkanlılığınızı kaybetmeyin. Kadın olmanızla ilgili söyleyeceği iğneleyici sözler de kızdırmasın sizi. Olan olmuş artık, daha fazla yıpranmaya ne gerek var? (Ama kaza sırasında diğer arabadan inen bir kadınsa olabildiğiniz kadar yavaş düşünmeye gayret edin. Hızlı davranıp karakolluk olmak bir kadınla kaza yaptıysanız işten bile değildir).

6- Park yaparken acele etmeyin. Özellikle acemilik günlerinizde... Kadın olduğunuzu gören taksi şoförleri kornalarına abanarak sizi panikletmek isteyeceklerdir. Bu oyuna gelmeyin. (Sonra bir gün size de sıra gelecek. Acemileri korkutmayı pek seveceksiniz. Çok sinirleneceksiniz yavaşlıklarına. Sakin olun yani, takmayın arkanızdakileri).

7- Eğer araba sürerken yanımızda bir erkek (eşimiz, sevgilimiz ya da kardeşimiz) oturuyorsa, terbiyesiz insanlarla ağız dalaşına girmeyelim lütfen. Unutmayalım ki bize bir terbiyesizlik edilirse yanımızdaki Akdeniz erkeği anında kendisini kavga etmek zorunda hissedecektir. Yazık günah.

8- Unutmayın ki sizin iyi bir şoför olmanız, can ve mal güvenliğinizin garantisi değildir. Kendinizi sağlama almak için en doğru yol, etrafınızdaki araçlarla ilgili öngörülerinizi geliştirmek, hangi aracın hangi durumda ne yapacağını tahmin etmekten geçer aslında. Tıpkı top daha kendisine gelmeden onunla ne yapacağına karar veren başarılı bir futbolcu gibi (Hagi öyleymiş mesela), siz de yaklaşan kamyona karşı yapabileceklerinizi gözden geçirirseniz hiç fena olmaz.

9- Kamyonların ve taksilerin günün birinde mucizevi bir şekilde ortadan kaybolacağı inancı, gerçek dışı bir temennidir ne yazık ki. Onlarla beraber yaşamayı öğrenmek en iyisi.

10- Zamanla sizin de araç tiplerine insanımsı kişilik özellikleri atfedeceğinizi tahmin ediyorum. Küçük arabalar virajı neşeyle alır, arazi araçları yol istediğinizde hüzünlenir ya da taksiler park halinde çok sinirli olurlar gibi... Bu hem eğlenceli hem de faydalı bir oyundur. (Siz en çok ticari araçlardan korkun derim ben. Bir kuruma ait oldukları için kullanıldıkları kişi tarafından çok hor görülürler. Aşırı hızlı, dikkatsiz, özensiz tehlikeli olurlar. Kaza yapmanıza sebep olur sonra da bir Porche hızıyla gözden kaybolurlar).

11- İçinizdeki trafik canavarını durdurmadan önce içinizdeki ayrımcıyı durdurun lütfen. (Bunu kendime söylüyorum aslında. Bunca genellemeden sonra). Sürücünün kadını erkeği olmaz. İyisi ve kötüsü vardır o kadar.

12- Kim ne derse desin, yüreğinizin götürdüğü yere gitmek en iyisi.


(İclal AYDIN - VATAN)
__________________
impossible is nothing...
aysedeniz Ofline   Alıntı ile Cevapla