Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-12-2006, 01:06   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hollywood Irkçı çıktı

Kaliforniya Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesinin araştırmasına göre, Hollywood rol dağılımı ve oyuncu seçiminde ırk ayrımı yapıyor. Araştırma görevlisi Russel Robinson, araştırmanın sonuçlarının Amerikan yasalarıyla celiştiğini söylüyor.

Kaliforniya Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi ve Chicago Araştırma Merkezi, Hollywood Sineması'nda 2005'te gerçekleştirilen rol dağılımı konusunda bir araştırma yaptı. Araştırmada, oyuncu seçiminde ırk ve cinsiyet ayrımı yapıldığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre Hollywood'da rollerin yüzde 69'u beyazlara ayrılırken, yüzde 8.5'i azınlıklara teklif ediliyor. Araştırma rol dağılımında cinsiyet ayrımcılığının da gözetildiğini gözler önüne seriyor. Önemli rolleri oynama şansını edinen erkek aktörlerin sayısı aynı şansa sahip kadınların sayısını üçe katlıyor. İkincil rollerin yüzde 44'ü, üçüncül rollerin ise yüzde 40'ı kadınlara verilirken, bu rol kategorilerinde de aktör sayısının aktrislere oranla fazla olduğu göze çarpıyor.
Yasal değil!
Araştırma görevlisi Russel Robinson, araştırmanın sonuçlarının Amerikan yasalarıyla celiştiğini söylüyor. Kanunlar gereği oyuncu seçiminde ırk ve cinsiyet ayrımı yapılamayacağını belirten Robinson, "Oyuncuların dava açma hakları olduğu halde durumu normalmiş gibi kabullenmelerine anlam veremiyorum" diyor.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla