Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-04-2006, 10:07   #1
disappear
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tigana kaliteli yabancı peşinde

Click the image to open in full size.
Tigana kaliteli yabancı peşinde

Beşiktaş Gaziantepspor'u eleyerek Türkiye Kupası'nda finale yükselmekle gelecek sezon için Avrupa kapısını açtı.Türkiye Kupası finalindeki rakibi Fenerbahçe'nin ligde ilk iki sırada yer alarak Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi, Siyah-Beyazlı takımı otomatikman UEFA Kupası mücadelesine gönderdi. Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanan Beşiktaş yabancı oyuncu transferi ile izleyeceği politikayı da değiştirdi.
Siyah-Beyazlı takımın tecrübeli çalıştırıcısı Jean Tigana, Başkan Yıldırım Demirören'den hem ligde hem de Avrupa'da maç kurtaracak üç yabancı oyuncu istedi. Fransız hoca, elinde aktif olarak kullandığı dört yabancı oyuncusunun bulunduğunu belirterek, “Kleberson ayarında üç futbolcu daha almamız gerekiyor. Sıradan yabancı oyuncu yerine gençleri oynatmayı tercih ederim. Eğer Avrupa'da bir yerlere geleceksek, Kleberson gibi üst düzey ve hemen her maç sahaya çıkıp oynayacak oyunculara ihtiyacım var.” dediği öğrenildi.
Beşiktaş'ta oynayan yabancılardan Kleberson'un dışında diğer oyuncular hâlâ netleşmiş değil. Kaleci Oscar Cordoba ve Ahmed Hassan'ın sözleşmeleri sezon sonu bitiyor. Bobo ve Tomas Jun kiralık olarak geldi. Siyah-Beyazlı takımın kadrosunda görünen, Ailton, Pancu ve Juanfran ise kiralık olarak gönderildi. Fransız hoca, Bobo'nun kalmasını isterken, Cordoba konusunda kararsız. Kiralık olarak gönderilen oyuncuların hiçbirini istemeyen Fransız çalıştırıcı, Trabzon-spor'dan kiralık olarak alınan Jun'u da gelecek sezonki planları arasında düşünmüyor. Tigana'nın istediği üç yabancının mevkileri de hemen hemen kesinleşmiş durumda. Mutlaka bir yabancı golcünün alınmasını isteyen Fransız çalıştırıcı, orta sahaya defansif özellikleri ağır basan bir ön libero ve defansı derleyip toparlayacak tecrübeli bir isim de arıyor. Bu üç mevkie alınacak oyuncular takımın iskeletini oluşturacak. Alınacak oyuncular devamlılığı olan isimler arasından seçilecek. Sezon başında flaş transfer olarak alınan Brezilyalı Ailton'un adaptasyon sorununu önemseyen tecrübeli çalıştırıcı, alacağı yabancıların da isimden çok takım oyununa katkısına bakıyor. Belirlediği oyuncuları da çıplak gözle izlemeden ve geçmişini araştırmadan takıma dahil etmeyecek.

kaynak:Zaman-Karakartal


Allahım bize böyle bir hoca nasip ettiğin için sükürler olsun.Adam en doğrusunu yapıyor.Kleberson ayarında üç futbolcu daha almamız gerekiyor. Sıradan yabancı oyuncu yerine gençleri oynatmayı tercih ederim. Çok doğru düşünüyor !
disappear Ofline