Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-12-2006, 21:40   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dünya Serveti 37 Milyonun Elinde

6 milyarlık dünyanın zenginliğinin yarısından fazlası, 37 milyon kişiye yani dünya nüfusunun yüzde ikisine gidiyor.
BM bünyesindeki Dünya Kalkınma Ekonomileri Araştırma Enstitüsüsünce yapılan bir araştırma, insanlığın yüzde ikisinin dünya servetinin yarısından fazlasına sahip olmasına karşılık, insanlığın yarısının dünya zenginliğinden düşen payın yüzde 1’de kaldığını ortaya koydu.
Zenginlik dağılımı konusunda yapılan ilk küresel araştırma olan çalışmayı sunan Enstitü Müdürü Anthony Shorrocks, servet eşitsizliğinin gelir eşitsizliğinden daha bile büyük olduğunu vurguladı.

Dünya zenginliğinin dağılımını “eğer dünya nüfusunu on kişiden ibaret sayarsak, bunlardan biri ortadaki zenginliğin yüzde 99’unu alırken, geri kalan 9 kişi geriye kalan yüzde 1’i paylaşıyor” benzetmesiyle anlatan Shorrocks, ülkeler ve bölgeler arasındaki servet dağılımının da son derece dengesiz olduğuna dikkat çekti.

Shorrocks, dünyanın toplam zenginliğinin yüzde 90’ının Kuzey Amerika, Avrupa ve yüksek gelirli bazı Asya-Pasifik ülkelerinin elinde toplandığını söyledi. Araştırmaya göre, 2000 yılı itibariyle dünya zenginliğinin yüzde yarısından fazlasını elinde bulunduran en tepedeki yüzde 2’lik grup, en az 1 milyon dolar sermayeye sahip olan kişilerden oluşuyor. Tüm dünyada sayıları 37 milyonu bulan bu en zengin kişilerin yarısı da ABD ya da Japonya’da yaşıyor.


__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla