Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-12-2006, 08:59   #153
imparator
Guest

imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nobre'nin Alex'i olmayacağım

Nobre'nin Alex'i olmayacağım

Beşiktaş'ın son haftalardaki başarılı ismi Ricardinho, takımın ligdeki durumunu ve oynadıkları futbolu değerlendirdi.Click the image to open in full size.Ricardinho, bireysel olarak kendi başarısından bahsetmek yerine takım olarak bir yerlere gelmenin önemli olduğunu söyledi.
Brezilyalı yıldız, lider Fenerbahçe ile aralarındaki 8 puan fark olmasına karşın önlerinde çok maç olduğunu belirterek sezon sonu ligi zirvede kapatabileceklerini söyledi. Fenerbahçeli Alex ile aralarında rekabet bulunmadığını kaydeden yıldız futbolcu, vatandaşı ile ilgili olarak şunları söyledi: "Alex çok iyi futbolcu, hatta sıra dışı bir oyuncu, kariyerinde büyük başarılar var ve ikimiz arasında bir rekabet yok." Geçen sezon Alex'in Nobre ile iyi bir ikili oluşturmasıyla ilgili olarak düşüncelerini de aktaran, Ricardinho, "Nobre'nin Alex'i olacak mısın?" sorusuna, "Ben Nobre'nin Alex'i olmayacağım; çünkü ben Ricardinho'yum. Bireyselliğin benim için bir önemi yok. Önemli olan takımın kazanması. İkinci yarı yakalayacağımız çıkışla bireysellik tartışmaları da ortadan kalkacaktır. Bazen forvetler uzun süre gol atamayabilir. Fakat sonra patlama yapıp üst üste goller atarlar. Nobre hâlâ istediği golleri atamadı; ancak takıma faydalı oluyor." cevabını verdi. Yedek kulübesinde oturmasının Teknik Direktör Jean Tigana'nın kararı olduğunu belirten Ricardinho, "Takımın liderliğini üstlenmek kendiliğinden oluşan doğal bir şey. Performans olarak her zaman yüzde yüzümü vermeye çalışıyorum. Her maçta yüzde yüz oynamak için çaba gösteriyorum. Önemli olan kimin oynadığı değil, takıma nasıl katkıda bulunduğudur." dedi. Son haftalarda oynadığı futbolla eleştirilen vatandaşı Kleberson ile ilgili olarak Ricardinho düşüncelerini şöyle açıkladı: "Siz dışarıdan bakıyorsunuz. Oynadığı futbol hoşunuza gitmeyebilir. Ama sizin bilmediğiniz bir nedenden dolayı takıma çok faydalı işler yapıyor olabilir." diye cevapladı. Brezilyalı futbolcu, kendisine takılan "Rico Paşa'' lakabıyla ilgili olarak da, "Paşanın anlamını biliyorum. Böyle bir lakap taktığınız için teşekkür ederim. Bu lakap kendimi özel hissetmemi sağlıyor." yorumunu yaptı.