Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2006, 14:35   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Atalarımızın Bayrakları "Flags of Our Fathers"

Click the image to open in full size.

Gösterim tarihi: 08.Aralık.2006
Yönetmen: Clint Eastwood
Oyuncular: Ryan Phillippe, Jesse Bradford, Adam Beach, John Benjamin Hickey
Dil: İngilizce
Tür: Savaş, aksiyon

Pulitzer ödüllü foto muhabiri Joe Rosenthal'in sembol haline glen ünlü Bayrak Dikenler adlı fotoğrafını beyazperdeye taşıyan filmin yönetmen koltuğunda Clint Eastwood var. İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan gerçek olaylardan yola çıkan film James Bradley ve Ron Powers'ın kitabından uyarlandı.

Konusu
Kara kumsalları ve cehennemî mağaralarıyla ıssız bir ada olan Japon garnizonu Iwo Jima için girilen şiddetli muharebe başlayalı birkaç gün olmuşken, beş deniz piyadesi ve bir donanma sıhhiyecisinin Birleşik Devletler bayrağını Suribachi Dağı’na dikmesinin fotoğrafı, Pasifik Savaşı’nın akıllardan silinmeyen görüntülerinden biri olur.

Fotoğraftaki adamlar için, bayrağı dikmek yorucu bir savaşın içindeki küçük bir formalite; ama evdekiler için; yıkıcı engellere karşı tek söz etmeden işbirliği yapan bu adamların görüntüsü, kahraman sözcüğünün tanımıdır.

Hayatta kalan “Bayrak Dikenler” fotoğrafın uyandırdığı duyguları vurgulamak için savaştan çekilip Birleşik Devletler’e geri gönderilirler. Sadece üç kişi sağ olarak geri döner: Bir Donanma Sıhhiyecisi olan John “Doc” Bradley, göz önünde olmaktan çekinen bir kızılderili olan Ira Hayes ve silahını ateşlemekten kaçınan bir ulak olan Rene Gagnon.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla