Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2006, 14:38   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çinliler Geliyor

Click the image to open in full size.

Gösterim tarihi: 08.Aralık.2006
Yönetmen: Zeki Ökten
Oyuncular: Cüneyt Türel, Bülent Kayabaş, Şenay Gürler, Nilgün Belgün, Salih Kalyon, Yaman Tarcan, Yüksel Arıcı
Dil: Türkçe
Tür: Drama, komedi

Türk sinemasının deneyimli yönetmenlerinden zeki Ökten'in senarist Fatih Altınöz ile Güle Güle ve Gülüm'den sonraki üçüncü ortak çalışması Çinliler Geliyor. Filmin en önemli özelliği hiç kimsenin başrol oyunhcusu olmaması ya da herkesin başrol oyuncusu olması. İlginç bir deneyim olabilir.

Konusu

İki katlı ahşap evleri, meydanı ve dar sokaklarıyla tipik bir batı Anadolu kasabasında Kurtuluş günü yaklaşmaktadır. Kasabanın yerli halkından bir grup koro oluşturarak Kurtuluş günü için bir sanat müziği konseri hazırlığına girişmiştir. Koro provaların sonuna yaklaşmaktadır. Koroda üç kadın, üç erkek şarkıcı; ud, keman ve klarnet olmak üzere üç de enstrüman bulunmaktadır. Korodaki kişiler aynı zamanda hikayemizin kahramanlarıdır.

Koronun şefliğini kasabanın tatlıcısı Salih üstlenmiştir. Salih 60-65 yaşlarında sert mizaçlı, duygularını belli edemeyen bir adamdır. Karısı ölmüştür, büyük oğlu ve onun ailesiyle beraber yaşamaktadır. Türk sanat müziğine olan tutkusu küçük yaşlarda başlamıştır.

Kemancı Osman kuruyemişçidir. 40-45 yaşlarında bir adamdır. Evlidir. Salih’in erkek kardeşidir.

Klarnetçi Tevfik ise tesisatçıdır. Çingenedir.

Udi Leyla 50-55 yaşlarında bir ayağı sakat olduğu için koltuk değneği ile yürüyebilen bir kadındır. Kocası hacıdır ve koroda çalgı çaldığı için kocasıyla arası biraz açıktır. Tek oğulları askerlik yaparken Doğu’da şehit olmuştur. Leyla ud çalarak kendisine teselli aramaktadır.

Korodaki kadınlardan Zehra 45 yaşlarında, alımlı ve biraz da hoppa bir kadındır. Pavyonda konsomatrisken kasabanın en zengin adamı beyaz eşya bayii Hayri onu pavyondan çıkarıp nikahlı karısı yapmıştır. Zehra sanat müziği şarkılarını pavyon tarzında biraz abartılı bir şekilde yorumlamaktadır. Zehra koro şefi Salih ile de belli belirsiz bir flört halindedir.

Korodaki bir başka kadın olan Adalet ortaokulda müzik öğretmenidir. 25-30 yaş arası çok güzel bir kadındır.

Korodaki son kadın Ayşe, bankacıdır. Kasabanın yerlisidir. Duldur. Ağzı iyi laf yaptığı için bütün kasabayı kredi kartı müptelası yapmıştır. Bazılarıyla bu nedenle arası bozuktur.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla