Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2006, 14:41   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gurur Dünyası "Vanitiy Fair"

Click the image to open in full size.

Gösterim tarihi: 08.Aralık.2006
Yönetmen: Mira Nair
Oyuncular: Reese Witherspoon, Eileen Atkins, Jim Broadbent, Gabriel Byrne, Romola Garai, Bob Hoskins
Dil: İngilizce
Tür: Drama, romantik

Selam Bombay, Muson Düğünü, Kamasutra gibi filmleriyle tanınan Hint asıllı yönetmen Mira Nair, bu kez Gurur Dünyası adlı film ile sinemalarda. Oscar ödüllü yıldız Reese Witherspoon'un başrollerinden birini üstlendiği film William Makepeace Thackeray'ın romanının bir uyarlaması.

Konusu
Bir İngiliz oyuncu ve Fransız bir korist kızı olan Becky küçük yaşta yetim kalır. Küçük bir çocukken bile hayatın ona verdiği şartlara karşı koyup çok daha iyisini arzulamaktadır. Chiswick’teki Miss Pinkerton’ın Akademisinden ayrıldığında İngiiz sosyetesine girebilmek için ince zekasını ve güzelliğini kullanmayı aklına koymuştur... Ve 19uncu yüzyılın ilk çeğreğinde İngiliz yüksek sosyetesinin gözde güzellerinden biri olur...

Becky’nin sosyetede yükselmesi eksantrik bir adam olan Sir Pitt Crawley’nin kızlarına mürebbiye olarak iş bulmasıyla başlar. Becky kısa zamanda çocukların ve Crawley ailesinin özellikle de çocukların halası olan Matilda’nın gönlünü fethetmiştir. Fakat Becky gerçekten sosyeteye girebilmek için şehirde yaşaması gerektiğini bilmektedir. Matilda Becky’i Londra’ya davet eder ...

Londra’da yaşamına devam etmek isteyen genç kadın gizlice Rawdon Crawley ile evlenir. Bunu öğrenen Matilda yeni evlileri sokağa atar. Bu sırada Napolyon Avrupa’yı işgal etmektedir. Rawdon cesurca savaşın ön saflarında yer almak için Becky’i yalnız bırakır. Hamile olan genç kadın savaşı bitişi ile doğum yapar... Fakat hayalini kurduğu refah artık çok uzaktadır. Rawdon savaştan beş parasız bir şekilde dönmüş ve hayat her geçen daha da zor bir hal almıştır. Londra sosyetesine ve hayallerine yeniden kavuşabilmek için Becky yeni bir işveren bulur.

Marquess of Steyne. Steyne’nın kaprisleri Becky’nin hayallerini gerçekleştirmesine olanak tanıyacaktır. Fakat bu ihtiraslı bir kadın olan Becky için bile çok pahalıya mal olacaktır.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla