Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2006, 22:41   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
soya kısırlığa neden oluyor

Soya kısırlığa neden oluyorSoyanın söylendiği gibi sağlıklı bir yiyecek olmadığı ve ticari nedenlerle şişirilmiş bir besin olduğu iddia edildi.

Click the image to open in full size. Akay Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Bülent Menteş, soyanın söylendiği gibi sağlıklı bir yiyecek olmadığını, ticari nedenlerle şişirilmiş bir besin olduğunu belirtti. Soyanın kısırlık ve adet düzensizliklerine neden olduğunu bildiren Menteş, vatandaşlara “Günde iki diş sarımsak yiyin”, “Baklagilleri haftada iki-üç kereden fazla tüketmeyin” önerisinde bulundu.
Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Bülent Menteş, soyanın kısırlık ve adet düzensizliklerine neden olduğunu belirtti.
Bülent Menteş, “Sağlıklı Beslenmenin Temel İlkeleri” kitapçığında, vatandaşlara her gün iki diş sarımsak yemelerini önerirken, bu yiyeceğin hücreleri paslanmaktan koruduğunu bildirdi. “Sarımsağı ezin ve en geç bir saat içinde tüketin” diyen Menteş, sarımsak haplarının kokusunun bulunmadığını, ancak doğal şekli kadar faydalı olmadıklarını kaydetti. Menteş, soğanın da en az sarımsak kadar değerli olduğunu belirtti
“SOYA SÖYLENDİĞİ GİBİ SAĞLIKLI BİR BESİN DEĞLDİR”
Soyanın söylendiği gibi sağlıklı bir yiyecek olmadığına işaret eden Menteş, “Ticari beklentiler nedeniyle şişirilmiş bir besindir. Soya protein sindirimini ve bağırsakta kalsiyum, demir ve çinko emilimini azaltır. Troid hormonu sentezini bozabilir. Erken ergenlik belirtileri, kısırlık ve adet düzensizliklerine yol açabilir. Alerjilere neden olabilir. Çok az yenmeli, hatta hiç yenmemelidir” dedi.

KARA ŞİMŞEK’E DİKKAT
Menteş, nohut, fasulye, bezelye, börülce ve halk arasında Kara Şimşek olarak adlandırılan ve çokça tüketilen mercimek gibi yiyeceklerin haftada iki-üç kereden fazla tüketilmemesi gerektiğine işaret ederek, baklagillerin 12 saatte bir suyu değiştirilmek üzere 48 saat suda bekletilmesini ve ağır ateşte (mümkünse güveçte) pişirilmesini istedi.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla