Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-12-2006, 12:34   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yılın son Londra derbisi

İngiltere Premier Ligi'nin 17. haftasında Chelsea ve Arsenal Stamford Bridge Stadyumu'nda yılın son Londra derbisinde karşı karşıya gelecekler.
Kaybeden lig yarışında büyük yara alacak. İşte, Londra derbisinin kilit cümlesi bu. Premier Lig'de zirve yarışı iyice hareketlenirken Pazar günü Stamfrod Bridge'de oynanacak Chelsea-Arsenal maçı iki takım açısından da oldukça önem arz ediyor. Çünkü kaybeden takım, lig lideri Manchester United'ın, Manchester City'yi yenmesi halinde liderin bir hayli gerisinde kalacak. Arsenal'i kendi sahasında ağırlayacak olan Jose Mourinho'nun takımı Chelsea, bir maç eksiğiyle ligde Manchester United'ın 6 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor. Arsenal ise, yine bir maç eksiğiyle 25 puanda 3. sırada yer alıyor. Arsenal'in bu maçı puansız kapaması demek, şampiyonluk hayallerinin bir başka bahara kalması anlamına da gelebilir. İki takım arasında bugüne kadar oynanan maçlara bakıldığında ise, Chelsea'nin ezeli rakibini 39 kez mağlup ettiği görülürken, Arsenal ise, rakibine 57 kez üstünlük sağlayarak önemli bir başarı sağlamış. 42 maçta ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamamışlar. İki takım arasında oynanan son maç ise; 18 Aralık 2005 tarihinde yapılmış ve Chelsea rakibini 2-0 yenme başarısı göstermişti. Pazar günkü karşılaşma bir bakıma teknik direktörlerinde taktik savaşı olacak. Portekizli teknik adam önderliğinde 91 maça çıkan Chelsea, 69 kez galip gelirken, 14 maçtan sahadan beraberlikle ayrıldı ve 8 maçı ise kaybetti. Jose Maourinho, maç başı istatistiklerinde yüzde 2.43 gibi bir oran yakalayarak Premier Lig'in en başarılı teknik direktörler arasında yer alıyor. Mourinho yönetimindeki Chelsea, Premier Lig'de bu sezon en farklı galibiyetini 11 Kasım'da Watford'u 4-0 yenerek alırken, en farklı yenilgisini ise, Middlesbrough'ya 3-0 yenilerek aldı. Chelsea'nin en golcü oyuncusu ise; sekiz gol kaydeden Fildişi Sahilli yıldız Didier Drogba. Drogba'yı, 5 gol atan Frank Lampard takip ediyor. Ev sahibi ekip, ligdeki son maçında Bolton'ı 1-0 yendi. Manchester United'la 1-1 berabere kaldı ve West Ham United'ı yine 1-0'la geçmeyi başardı.
Konuk ekip Arsenal'de ise kuşkusuz en büyük sıkıntı, Fransız yıldız Thierry Henry'nin bu maçta da forma giyemeyecek olması. Henry'nin sakatlığı nedeniyle altı hafta boyunca sahalardan uzak kalacak olması takım için büyük bir kayıp olarak gösteriliyor. Arsenal, Fransız teknik direktörü Arsene Wenger'le çıktığı 387 maçın 228'ini kazanırken, 96 maçtan 1 puan çıkardı, 63 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Wenger yönetimindeki Arsenal' son üç maçından ilkinde Tottenham'ı 3-0 mağlup ederken, Fulham'a 2-1 yenildi ve eski Fenerbahçeli Nicolas Anelka'nın takımı Bolton Wanderers'ı ise 3-1 yenmeye başardı. Takımın bu sezonki en golcü ismi, 7 golü bulunan ancak bu maçta forma giyemeyecek olan, Thierry Henry olurken, Fransız golcüyü 5 golü bulunan Hollandalı yıldız Robin van Persie izliyor.
İki takım arasında oynanacak derbi maçın bir başka önemli tarafı ise; Arsenal'den Chelsea'ye transfer olan Ashly Cole ve Chelsea'den Arsenal'e transfer olan William Gallas'ın eski takımlarına karşı oynayacak olmaları.
Premier Lig'de haftanın diğer önemli iki maçında birisi ise, Manchester derbisi olacak. Lider Manchester United, kendi sahasında Stuart Pierce'in takımı Manchester City'yi ağırlayacak. Manchester United'ın bu maçtaki en büyük kozu hiç kuşkusuz son haftaların formda ismi Fransız yıldız Louis Saha olacak. Saha, hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de ligde attığı 10 golle takımı sırtlayan futbolcu konumunda.
Türk futbolseverlerin merakla beklediği Premier Lig'in bir başka önemli maçında ise Blackburn Rovers'la Newcastle United karşı karşıya gelecekler. İlerleyen yaşında rağmen oynadığı güzel futbol ve attığı gollerle İngilizlerin kalbinde taht kuran eski milli futbolcu Tugay Kerimoğlu'nun takımı Blackburn, alt sıralardan kurtulma mücadelesinde, yine Newcastle formasıyla müthiş gollere imza atan genç yıldız, milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun takımı Newcastle'ı, ağırlayacak. İki takım arasında geçtiğimiz sezon oynanan maçta ise gülen taraf Alan Shearer ve Michael Owen'ın golleriyle, Newcastle olmuştu. Blackburn Rovers, geçtiğimiz hafta Fulham'ı 2-0 mağlup ederken, Blackburn'ün Chelsea'yle yapacağı maç ise ileri bir tarihe ertelenmişti.


09.12.2006 Click the image to open in full size.
Kaynak : İHA Click the image to open in full size.
xarizma Ofline   Alıntı ile Cevapla