Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-2006, 11:31   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kazım Kanat "Rico Paşa ve Prens Akın"

Bu bir espri değil, bir komedi! Beşiktaş'ın golcüsü Nobre'nin de bir golü var! Kayseri'nin kalecisi İvankov'un da...

Peki yanlışlık nerede? Şurada efendim. Yazdıklarımı tekrar edeyim:

1- Rıza Çalımbay'a şunu sordum: "Beşiktaş kontratak oynamayacak. Niye kontratak oyuncusu Youla'yı aldın?"
2- Jean Tigana'ya şunu sordum: Beşiktaş kanatları kullanıp üç forvetle oynamayacak. Ceza alanı içinde oynayan, karambollerin golcüsü Nobre'yi niye aldın?
Oysa 'Sistem' demek yerine 'Önce oyuncu' demek gerekir. Çünkü 'Sistem değişmez' diye bir kural yoktur.

Bu söylediklerimiz, bir yana Mösyö Tigana'nin çelişkileri de belgelendi.

1- 'Önce sistem' denilerek oynatılmayan Rico paşa ile Beşiktaş'ın prensi İbrahim Akın futbola kalite getirdi. Demek ki iyi oyuncu yedek olmaz.

2- Beşiktaş'ta 7 gol atan Bobo ile asist kralı Ali Tandoğan neden ilk 11'de oynatılmadı.

3- Nobre, Kayseri stoperi gibi oynarken, Burak Yılmaz neden çizgiye mahkum edildi. (Ortadan hücuma çıktı ve golünü attı)

Kayserispor Antrenörü Ertuğrul Sağlam için eleştirimiz yok, övgümüz var.

1- 'Intertoto'ya katılmanın faturasını 10.haftadan sonra ağır biçimde öderler' demiştik. Gördük ki kondisyon ve moral motivasyon açısından harika bir takım yaratmış. Tebrikler Sağlam!

Beşiktaş-Kayseri maçında da tam saha pres ve savunmada adam paylaşımı en üst düzeye çıktı. Özellikle Kayseri'nin cesur ve atak oyun anlayışı, savunmada çakılı kalan Beşiktaş'ı hücum oynamaya itti. Bu nedenle ilk 45 dakikada riskli ve yüksek tempolu ama pozisyonu az maç oldu.

İkinci yarıda Beşiktaş ve Kayseri kazanmak için risk aldılar. İşte o anda sahneye Rico paşa çıktı ve maçın düğümünü çözdü. Rico Paşa Beşiktaş'ın 'oyun lideri' oldu. Her topa gitti, oyunu kenarlara açtı ve neredeyse sıfır pas kaybıyla oynadı. Sonra da Burak Yılmaz'ın golünde baş rolü oynadı.

Mösyö Jean'a özel notum şudur: Bobo ve Ali Tandoğan oyuna girdikten sonra Beşiktaş tamamen hücuma döndü. İkinci golü de bu ikili hazırladı. İşte olay bu kadar basit efendim.

MESAJ: "Rico paşa gelecek, Alex efsanesi bitecek" demiştim. İşte Rico paşa bu. (Mehmet Topuz'u büyük takım ve büyük seyirci önünde dikkatle izledim. Bu oyuncu Beşiktaş'ta ancak yedek olur. Alacaksanız İlhan Parlak'ı alın. O büyük oyuncu olacak...)
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla