Malzemeler:
- 250 gr margarin,
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- 1 paket kabartma tozu,
- 6 su bardağı un
İç Malzemeler:
- 2 iri ayva,
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- 6 yemek kaşığı toz şeker.
Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için ayvaları soyup iri rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın. Diğer yanda hamur malzemelerini yoğurma kabına alın. İçine 2 yemek kaşığı pudra şekeri katarak hamuru yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım cm kalınlığında açın ve 8 eşit parçaya bölün. Geniş kısmına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı yerleştirin. Rulo şeklinde kıvırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece ısıtılmış fırında açık pembe renkte kızartın. Sıcakken pudra şekerine bulayın.servis tabağınaalıp üzerine kalan şekeri ekleyin.
Afiyet olsun.