Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-2006, 16:14   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
vişneli burçak

Malzemeler
• 2 paket eti burçak bisküvi
• 2 kaşık tereyağ
• 1 yemek kaşığı toz şeker

Kreması için:
• 1 kg süt
• 5 kaşık un
• 1 paket vanilya
• 1 kaşık tereyağ

Üzeri için:

• 1 kase dondurulmuş ya da taze vişne
• 1 paket tartolet jölesi
• 250 gr. vişne suyu
Tarif
2 paket bisküviyi, 2 kaşık tereyağı ve 1 kaşık toz şekele doğrayıcıya koyalım ve iyice karışıp ezilene kadar karıştıralım. Kelepçeli kalıba döküp iyice elimizle bastıralım.

Daha sonra 5 kaşık una yavaş yavaş sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım ve şekeri de koyup ağar ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. kaynadıkdan beş kakika sonra altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı da ekleyip kelepçeli kalıpta bekleyen bisküvileri üzerine dökelim. Vişneleri istediğimiz şekilde kremanın üzerine koyalım.


Ayrı bir kapta tartolet jölesinin üzerindeki tarife göre pişirip hazırladığımız pastanın en üstüne dökelim. Dolapta 3-4 saat bekletip afiyetle yiyelim...
Click the image to open in full size.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla