Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-12-2006, 19:06   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Evdeki Adsl Şifresiyle Sokakta Kablosuz İnternet

Hızlı internet erişimi ADSL’de piyasanın yeni oyuncusu SmileADSL, İstanbul’un değişik bölgelerinde yeni bir uygulamaya hazırlanıyor. Ev ve işyerlerindeki ADSL şifreleriyle sokakta kablosuz erişim imkânı sağlayacak olan bu yeni sistem, öncelikle Bahçeşehir’de kullanılacak. Ardından Taksim - Gayrettepe, Levent üçgenini çevreleyen alanda uygulanacak. Bu arada Nişantaşı’nda da benzer bir uygulamanın kapsamlı olarak faaliyete geçirilmesi planlanıyor.
Sistemin en ilgi çekici yanı smileADSL abonelerinin bu hizmet için ücret ödemeyecek olması.
'SmileWi-Fi’ adı verilen hizmet için açık alanlarda belirli noktalara kablosuz internet erişim noktaları (hotspot) kuruluyor. Birbirleri arasında iletişim kurabilen 'hotspot’ noktaları, böylelikle kullanıcıya geniş bir alanda kablosuz internet imkânı tanıyor.
Şu anda test çalışmaları süren ve 2007’nin ocak ayında kullanılmaya başlanacak olan sistem sayesinde, Wi - Fi destekli taşınabilir bilgisayarlar (laptop, PDA, cep telefonu) ile kablosuz erişim kapsamı alanına girildiğinde, yüksek hızda internete bağlanılabiliyor. Ocak ayında verilecek olan 4 Mbit’lik bağlantı hızının gelecekte 100 Mbit’e kadar çıkarılması planlanıyor.
Bu arada smileADSL abonesi olmayan kullanıcılar ise aylık 19.99 YTL ücret ödeyerek bu hizmetten yararlanabilecek.
TÜRK TELEKOM'DAN FARKI NE?
Türkiye’de açık alanda kablosuz erişim noktaları üzerinden internete bağlanmak yeni bir servis değil. Türk Telekom, havaalanları, kafe ve restoranlarda bu hizmeti veriyor. Ancak, Türk Telekom’dan ADSL hizmeti almanın, yine şirketin sunduğu kablosuz internet erişim hizmetinden yararlanırken bir faydası yok. Telekom’un ADSL abonesi olan kullanıcılar, kablosuz internet erişiminden yararlanabilmek için ayrıca ücret ödemek zorundalar.
Telekom’un servisinde kablosuz internet servisinde abonelik hizmeti de bulunmuyor. Ön ödemeli kart alarak ya da kredi kartıyla ödeme yaparak sisteme girmek

ALINTIDIR
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla