Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-12-2006, 04:08   #1
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Devler, Wembley'in açılışında kapışacak..!!!

Dünya futbolunun iki önemli milli takımı Almanya ve İngiltere, yenilenen Wembley Stadyumu'nun resmi açılışında özel maçta karşı karşıya gelecekler..


Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, yaptığı açıklamayla, İngiltere Futbol Federasyonu'nun (FA) kendilerine yaptığı resmi teklifi kabul ettiklerini ve Wembley Stadyumu'nun resmi açılışında İngiltere'yle özel maç yapmayı kabul ettiklerini söyledi. Uzun yıllar bütçe ve teknik sorunlarla boğuşan ve yapımı süresince İngiltere'de büyük tartışmalara yol açan Wembley Stadyumu'nun 2007 ortalarında bitirilmesi planlanıyor.

İngiltere futbol tarihinde birçok önemli karşılaşmaya ev sahipliği yapan Wembley son olarak 2000 yılında Almanya'nın İngiltere'yi yendiği teknik direktör Kevin Keegan'ın istifasına neden olan bir Dünya Kupası eleme gurubu maçına şahitlik etmişti.

İki takım arasında 1908 yılından beri başlayan rekabette, taraflar 29 maçta karşı karşıya geldi. Bu maçların 14'ünü İngiltere, 11'ini Almanya kazandı, 4 maçta ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Öte yandan Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, 2006 Dünya Kupası Finalleri'nde keşfettikleri genç futbolcuların Alman milli takımı için yeni bir altın çağ oluşturduğunu söyledi.

Almanya'nın Dünya 3.'lüğüyle sonuçlanan 2006 Dünya Kupası Finalleri'nde milli takım forması giyen Bayern Münih'in yıldız üçlüsü 23 yaşındaki Philip Lahm, 22 yaşındaki Bastian Schweinsteiger, 21 yaşındaki Lukas Podolski ve Werder Bremen'in 22 yaşındaki savunma oyuncusu Per Mertesacker, Alman futbolunun yeni umudu oldu.

Kendi ülkelerinde düzenlenen Dünya Kupası'nda başarılı maçlar çıkaran bu isimler, şu an Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw tarafından Almanya ulusal takımının yeni altın jenerasyonu olarak tanımlandı. Löw, konuyla ilgili konuşmasında, Lahm, Schweinsteiger, Podolski ve Mertesacker gibi oyuncuların önümüzdeki yıllar takıma altın çağı yaşatacaklarını söyledi. Bu oyuncuların fiziksel olarak, taktik ve teknik anlamda sürekli kendilerini geliştirdiğini anlatan Löw, şöyle konuştu:
"Fakat yine de tam olarak hazır değiller. İnanıyorum ki, onlar ve tüm genç oyuncular bizim oyun felsefemizi anlayacak ve önümüzdeki yıllarda en iyi dönemlerimizi yaşayacağız"

Joachim Löw, bu konuda ilk hedeflerinin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası olduğunu ifade ederek, elemelere çok iyi başladıklarını ve Çek Cumhuriyeti'yle birlikte şu an Avrupa'nın en başarılı milli takımı olduklarını da iddia etti.
kaynak http://www.ajansspor.com/haber/162435
  Alıntı ile Cevapla