Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-04-2006, 01:58   #1
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Aras Güvercin

1936 yılında Çaykara’ da doğdu. Ailesiyle birlikte İstanbul' agelip yerleştikten sonra spora yöneldi. İlk kulübü bakırköyspor' da, güçlü, iri fizik yapısının verdiği avantaj ile smaçör olarak etkili oldu. Efendiliği ve temiz sporcu kişiliği ile voleybol camiasında sevildi, sayıldı. 1966' da Beşiktaş,voleybol şubesini güçlendirirken, çocukluğundan beri Siyah-Beyaz sevgisiyle yanan Aras Güvercin' ide unutmamış ve bu değerli oyuncuyu da kadrosuna dahil etmişti. Beşiktaş Voleybol Takımı o yıl kümesinde "namaglup" şampiyon olmuş ve İstanbul Birinci Ligi' ne yeniden geri dönmüştü. 1968 İstanbul Voleybol Ligi' nde yer alacak oyuncular arasında ARAS da vardı. Ne yazık ki maçlar başladıktan kısa bir süre sonra hiç tanımadığı iki kişinin kavgasına şahit olmuş ve onları ayırmak isterken derin bir bıçak yarası alarak hastaneye kaldırılmıştı.

Bu yüzden uzun bir zaman voleyboldan uzak kaldı. Beşiktaş' ta belki yer alamam kaygısıyla bonservisini istedi ve İtfaiye' ye transfer oldu. Bu son takımının 1969-1970 sezonundaki şampiyon kadrosunda oynayarak yeniden adından siteyişle söz ettirdi.

Aras Güvercin, Deri konfeksiyon işinde çalışıyordu ve Tepebaşı semtinde bu konuyla ilgili bir dükkanın ortağı idi. 1980 yılı içinde yakalandığı amansız hastalık neticesinde iki ayda eriyip vefat etti.
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!

Konu havali_cocuk tarafından (25-04-2006 Saat 02:10 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Yanlış Konu
havali_cocuk Ofline