Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-12-2006, 19:22   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Zemzemli Çay

Click the image to open in full size.
Konya’da zemzemli çorbadan sonra şimdi de zemzem suyu ile çay yapılıp satılmaya başlandı. Kentte unlu mamül üretimi yapan bir esnaf, ürünlerini zemzemli çayla servis yapıyor. Ayrıca zemzemli çayın bardağını 50 YKR'den satıyor.


Mevlana’nın 733’ncü Vuslat Yıldönümü etkinliklerinin düzenlendiği Mevlana Kültür Merkezi’nin bahçesine, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından el sanatları ve hediyelik eşya satışının yapılması için çadırdan bir fuar oluşturuldu. Fuar’da içinde bir stand kiralayan unlu mamül üretimi ve satışı yapan bir esnaf ise zemzem suyundan yapıldığını söylediği çay satışına başladı. Herkesin dikkatini çeken zemzemli çayın bardağı 50 Ykr'den satılıyor. Farklılık yaratmak için çayı zemzem suyu ile yaptığını belirten esnaf Ersoy Kağnıcıoğlu şunları anlattı:

“Üçler Unlu Mamüller olarak, 2001 yılından itibaren Konya Gevreği üzerinde çalışıyoruz. Mısırlı, haşhaşlı, tandırlı şeklinde 6- 7 çeşit Konya gevreği üretiyoruz. Konya gevreğimiz özellikle büyük şehirlerde tanınıyor. Ama Şeb-i Arus törenlerini izlemeye gelen davetlilere de ürünümüzü tanıtmak istedik. Bunun içinde Şeb-i Arus törenleri için kurulan bu fuarda stand tuttuk. Standımızda, ürünlerimizi tanıtırken, insanlara farklı bir sunum yapmak istedik ve Konya gevreğini çayla birlikte ikram etmeyi düşündük. Çaya farklı bir özellik katmak için de, buradaki manavi atmosfer nedeniyle, çayımızı zemzem suyu ile yapmak istedik..”

“İÇMEDEN ÖNCE DUA EDİYORLAR”

Zemzem suyu ile yapılan çayın herkesin dikkatini çektiğini belirten Kağnıcıoğlu, “Çayı içen bazı vatandaşlar, keşke çayı içmeden önce çayın zemzem suyundan yapıldığını bilseydik besmele çekerdik diyor. Bazıları ise çayı içmeden önce dua ediyor” dedi. Çayı zemzem suyu ile yapmanın dini açıdan herhangi bir sakıncasının olup olmadığını tam bilmediğini ifade eden Kağnıcıoğlu, “Çayın zemzem suyu ile yapılmasının doğru olup olmadığı konusunda herhangi bir dini kuruma sormadım. Ama sakıncasının olacağını da sanmıyorum” diye konuştu.

Konya'da daha önce de bir lokantacı, çorbayı zemzem suyuyla yapınca büyük ilgi görmüştü.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla