| 
 
 
  
 Malzemeler:
 600 gr patates
 Tuz, karabiber
 1 soğan
 2 diş sarmısak
 2 çorba kaşığı sıvıyağ
 650 gr ıspanak
 200 gr süt kreması
 Kalıp için yağ
 4 yumurta
 100 gr rendelenmiş
 kaşar peyniri Nasıl Hazırlanır:
 1) Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın.
 2) Bu arada soğan ve sarmısağın kabuklarını soyup incecik doğrayın. Oval tencerede kızgın yağda kavurun. Ispanağı ekleyip kısık ateşte üzeri kapalı olarak 7 dakika kadar pişirin.
 3) Fırını 175 derecede önceden ısıtın. 50 gr süt kremasını ıspanağa ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ıspanağın biraz çekmesini bekleyin.
 4) Patateslerin suyunu süzün. Kabuklarını soyup 5 mm kalınlığında dilimleyin. Fırın kabını yağlayıp patatesleri ekleyin. Ispanağı da ilave edip eşit miktarda kaba yayın. Ispanağa 4 tane çukur açın ve yumurtaları bu çukurların içine kırın. Artan süt kreması ve peyniri ıspanağın üzerine paylaştırıp fırında 175 derecede 30 dakika pişirin. Ardından servis yapın
				__________________Gönlümle baş başa düşündüm demin;
 Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
 Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
 Akisleri sönen bir ses gibisin.
 
 Mâziye karışıp sevda yeminim,
 Bir anda unuttum seni, eminim .
 Kalbimde kalbine yok bile kinim .
 Bence artık sen de herkes gibisin.
 
 Eylül 2008
 
 
 
 |