Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-12-2006, 17:42   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lüfer ızgara

Lüfer ızgara
Click the image to open in full size.

Lüfer ızgara

Malzemeler

1 Çorba kaşığı ayçiçek yağ
ızgara telini yağlamak için
4 Adet orta boy lüfer
temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış
30 gr un 4 çorba kaşığı
Yarım çay kaşığı tuz
Beyazbiber
2 Adet limonun suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz


Hazırlanışı

Önce ızgarayı yakın.Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın.
Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın.Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın.Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.Limon suyundan 2 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin.Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin.Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün.Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları altüst ederek diğer yanlarını da 5 dakika pişirin.Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın.Kalan limon suyu ve zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin.Izgara lüferleri, zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla