Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-12-2006, 10:49   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Başlık bulamıyorum - Mustafa DENİZLİ

Beşiktaş dünkü 90 dakikayı sandviç gibi tamamladı diyebiliriz. Sandviçin ilk dilimi kötü ki, bunlar ilk 25 dakikayı kapsıyordu. Son 15 dakikaya kadar sandviçin arası iyi. Son 15 dakika tekrar kötü.
Beşiktaş bu maçı ilk 15-20 dakikada kaybetse hayıflanacak, üzülecek fazla bir şey olmazdı. Ama öyle değil...
İlk 15-20 dakikada Leverkusen'in yüzde yüze yakın 4 pozisyonu var. Bunları değerlendiremediler veya Runje müsaade etmedi. Ki, Runje izin vermediği pozisyonların bir bölümünde de topu devamlı sektirdi.
Beşiktaş'ın oyun disiplini iyiydi. Ancak ofansif düşünceyi gerçekleştirecek özellikle orta alanda görev yapan beşli, atakların destekleyicisi olacaktı. Fakat Beşiktaş'ta bu yapıdaki oyuncu sayısı az. Bunlara ilaveten tek forvet oynayan Bobo, ilk yarıda o kadar çok sağ ve sol çizgiye çıktı ki, bu topları iyi kullansa dahi onun boşalttığı alana giren Beşiktaşlı futbolcu yok gibiydi.

Bir tek Ricardinho
İki takımı bireysel olarak değerlendirdiğimiz zaman inanın ki Beşiktaş'ın çok daha önde olduğunu söyleyebiliriz. Kim diyebilir ki, Leverkusen'den 3-4 futbolcu Beşiktaş'ta oynayabilir. Ama Beşiktaş'ın bana göre baştaki can alıcı kaybı oynadığı toplardan, daha doğrusu oynayamadığı toplardan kaynaklanıyor.
Beşiktaş'ın orta sahasında bu topları gerçek anlamda kullanan tek Ricardinho var. Oynadığı her top bir hücum, bir tehlike başlangıcı. Doksan dakikada yüzde 80'in üzerinde pas isabetiyle oynadı. Bu manada kendisine biraz da Kleberson yardımcı olmaya çalıştı. Onun dışında Serdar, Ali Tandoğan ve Burak garantiyi düşünerek yan veya geri pas yaptılar. Daha doğrusu çabuk başlaması gereken ataklar oldukça yavaşladı. Öne oynamayı düşündükleri zaman da top kaybı fazlalaştı.
Yine başa dönersek Beşiktaş defansının oyuna büyük pozisyon hatalarıyla başladığını görüyoruz. Burada gol olmadı. Bu Beşiktaş'ın şansıydı. Sonunda gereksiz bir panik, rakibe gereksiz bir pozisyon yarattı. Penaltıda rakibin sırtı kaleye dönüktü ve kaleden uzaklaşan topla birlikte Baki'nin rakibini sadece maskelemesi kafiydi. Formaya asılmasına hiç gerek yoktu. Gereksiz çekme Beşiktaş'ı da, Türkiye'yi de resmen kararttı.
Bu arada şunu da unutmamak lazım. Oyunun berabere gittiği dakikalarda Beşiktaş'ın çok önemli 3-4 pozisyonu vardı. Bunların ikisi, final pası dediğimiz pasların hatalı kullanılmasından, ikisi de kötü vuruştan sonuca yansıyamadı.

Psikolojiye yansıyacaktı
Bu maçtan önce gayet samimi olarak söyleyeyim; Beşiktaş'a sadece galibiyet yetseydi ihtimal odur ki, daha hayırlı olabilirdi. Esasında Leverkusen defansı Beşiktaş savunmasından daha da büyük açıklar verdi, hatalar yaptı.
Özetle Beşiktaş gerçekten kendinden iyi olmayan bir takıma kaybetti. Bir üst tura çıkması Beşiktaş'ın ligdeki psikolojisini de olumlu etkileyecekti. Ama yine de Beşiktaş kaybettiklerinin yanında belki de Delgado'nun sakatlığında müthiş bir yıldıza sahip olduğunu fark etti. İlk yarıda devamlı oynayan Ricardinho liderle Beşiktaş arasındaki puan farkının 8 olmasına müsaade eder miydi bilemiyorum.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla