Altan Tanrıkulu altant@hurriyet.com.tr 
Runje’nin iki yüzü
TELEFONUN ucundaki isim Belçika’da forma giyen Serhat Akın’dı. Milli futbolcuyla Dünya Kupası öncesi konuşmuş, kendisine Beşiktaş’a transfer olan Vedran Runje’yi sormuştum. "Abi çok iyi bir kaleci aldı Beşiktaş. Ben çok beğeniyorum açıkçası. Refleksleri iyi. Birçok maçta Standard’ı ayakta tuttu" demişti. Peki neden Dünya Kupası’na gidememişti
Runje? Onu da Köln’de karşılaştığımız Hırvat gazetecilerden öğrenmiştim.
"Teknik direktör Kranjcar ile problem yaşadı. Kaleci olarak çok iyi ama zaman zaman kişisel sorunları oluyor" demişti Hırvat meslektaşlarım. Önünde de
Pletikosa gibi birinci sınıf bir kaleci vardı
Runje’nin..
İletişim sorunu yaşıyor
Son Leverkusen maçındaki performansına baktığımızda sahanın en iyi Beşiktaşlısı
Runje idi.. Ama bugüne kadar saha içinde güven veren bir performans sergilediğini de söylemek mümkün değil.
Konyaspor, Sivasspor, Brugge, Kayserispor maçlarında yediği goller, zaman zaman yaptığı büyük hatalar onun kaleciliği hakkında başta tribünler olmak üzere birçok kişinin kafasını karıştırdı.
Runje hem Marsilya’da, hem de Standard’da oynarken yılın kalecisi seçilmiş. Yani iyi bir kumaşı var.
"Acaba onun bu kadar inişli çıkışlı oynamasında Beşiktaş’taki tek Hırvat olmasının bir rolü var mı?" diye bir soru akla geliyor.
Menajeri
Ceylan Çalışkan,
"Medya, Runje’nin çok üzerine geldi. Oysa kariyeri belli bir isim. Simoviç ve Schumacher bile zaman zaman hatalı goller yemişti. Runje yine de iyi toparladı. Takımdaki Brezilyalı oyuncular kendi aralarında ailece görüşüyorlar. Ama Runje ve Delgado çok fazla iletişim kuramıyor" yorumunu yapıyor.
Son olarak kendi tribünlerinden yapılan
"Runje, Runje" tezahüratlarının zaman zaman dalga geçme boyutuna varması da ilginç. Anlayacağınız,
Runje ne kadar iyi oynarsa oynasın, yiyeceği ilk hatalı golde hem medyanın eleştiri oklarına hedef, hem de tribünlerin tezahüratlarına muhatap olmaya devam edecek.