Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-12-2006, 06:44   #1
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Çıldırmamak elde değil...(Adnan AYBABA)

BU takım büyük paralar harcanarak kurulan bir ekip. Teknik adamından futbolcusuna kadar. Her zaman söylüyorum, 10 yıldır söylüyorum... Bir takımın başarılı olabilmesi için akıllı ve mantıklı transferlerin yapılması şart. Bir de üstelik bu takım Beşiktaş ise, hedefi Avrupa’da başarılı olmak, çeyrek final, yarı final, final oynamaksa, transfere çok daha fazla özen ve itina göstermek zorundadır.

Futbolda başarıyı yakalamak için çok iyi bir kalecinin olması şart. Tecrübeli, disiplinli, iki tane stoper olması lazım. İki tane iyi ön libero lazım. İki tane çok iyi santrfor lazım. Hele bir tanesi uzun boylu olmalı.

Gel de Beşiktaş’ın defansına bak, böyle kötü bir defans olamaz. Bir de çizgi defans oynatıyorsun bu takıma. Dünyada böyle bir şey yok.

Eğer bu Kleberson ön libero ise ben de ön büro amiriyim! Eğer Baki Mercimek bu Beşiktaş defansının bel kemiği ise ben de Baltalimanı Hastanesi’yim!.. Serdar iyi futbolcuymuş, Burak genç yetenekmiş, yok Fahri öyleymiş v.s... Bir takımda bu kadar genç oyuncuyu aynı anda oynatırsan sonunun böyle olacağı belli. Millete bu oyun gibi geliyor ama benim çıldırasım geliyor. Bu takım Beşiktaş. Bu takım finalerin takımı. Bu takım büyük takım. Yeter yahu. Ben teknik direktöre dünya kadar para vereceğim, bu takıma dünya kadar para haracatacak, sonra da Avrupa’da yokum. O zaman bu parayı niye harcıyorsun ki? 30-35 milyon euro yatırım Turkcell Süper Lig için mi yoksa Fortis Türkiye Kupası için mi harcandı?

Beşiktaş, alt yapıdan futbolcularla, ucuz yabancılarla da Türkiye’de şampion da olur, Fortis Türkiye Kupası’nı da alır. Şu Beşiktaş’ta ne fubolcu futbolculuğunu biliyor, ne teknik adam teknik adamlığını biliyor. Beşiktaş’ın büyüklüğünün farkında değiller.

Bu takımda uzun seneler forma giymiş oyuncuların büyük bir kısmı hayatta. Büyük bir kısmı da Allah rahmet etsin vefat etmiş. Ölenlerin kemikleri, hayattakilerin kalpleri sızlıyor. Bence yazık oluyor bu Beşiktaş’a...
  Alıntı ile Cevapla