Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-12-2006, 18:22   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
lazer sigara izini siliyor

Esmer ten ya da sigara kullanımından kaynaklanan diş eti morluklarının, lazerle 45 dakikada silindiği, operasyonun ise hiçbir yan etkisinin bulunmadığı bildirildi.


Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Haytaç, ağız içi yumuşak doku ve diş eti estetiğinin son yıllarda diş hekimliğinde önem kazanan konulardan biri olduğunu belirtti.


Haytaç, diş etlerine yönelik olarak çeşitli cerrahi işlemler uygulandığını, diş eti estetiğinin en önemli göstergelerinden birinin de diş etinin rengi olduğunu vurguladı.


Normal diş eti renginin "gül kurusu-pembe" olarak tanımlandığını ifade eden Haytaç, "Ancak, özellikle esmer kişilerde ve zencilerde ayrıca sigara içenlerde melanin adındaki pigmentin aşırı derecede birikimi sonucu diş etleri daha koyu renkte ve mor-siyah olarak gözlenebilmektedir" dedi.


Haytaç, diş etindeki kararmanın hiçbir sağlık sorunu oluşturmadığını, ancak özellikle gençlerde estetik kaygılara yol açarak, psikolojiyi olumsuz etkilediğini ifade ederek, "Bu durumdaki hastalara lazer uygulayarak 45 dakikada gül kurusu pembe renkte diş etine kavuşturuyoruz" dedi.


Hiçbir yan etkisinin olmadığını söylediği lazerle tedavinin çeşitli şekillerde yapıldığını, operasyonda, çeşitli tipte lazerler kullanıldığını ifade eden Haytaç, "Özellikle CO2 lazer tedavisi oldukça başarılı sonuçlar veriyor ve hastaların estetik sorunlarını tamamen ortadan kaldırıyor" diye konuştu.


Doç. Dr. Cem Haytaç, hastaların operasyondan sonra diş etlerinde en fazla bir hafta süreyle sıcak ya da soğuk yiyecek ya da içecek temasında hassasiyet oluşabileceğini, bunun dışında kişinin ağrı hissetmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

Haytaç, sigarayı bırakanlara diş etlerinden sigara izini silmek için bu yöntemi önerdiklerini, ancak sigara içmekte ısrarlı olanlara denemelerini bile tavsiye etmediklerini belirterek "Çünkü, sigara içimi devam ettiğinde, dişler birkaç ay içinde yine mor-siyah olmaya başlayacak" dedi.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla