20-12-2006, 12:50
|
#1 |
Dişi Kartal
Üyelik tarihi: Feb 2006
Mesajlar: 2.248
Tecrübe Puanı: 22  | Malzemeler: - 5 yufka
- 3 yumurta (birinin sarısı ayrılıp böreğin üstüne sürülür)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 paket erimiş tereyağ (125 gr)
İçine: - -50-200gr. kadar pastırma (her böreğin içine yarım dilim kadar konulur)
- 3-4 tane küp kesilmiş domates(her böregin içine 2 küp yeterli geliyor)
- yaklasik 1,5 su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanması:- Yag, yoğurt ve yumurtayı çırparak harcı hazırlayın. Bir yufkayı masaya serin. 3 parmak kalınlığında şeritler kesin. Uzun olan şeritleri ortadan ikiye ayırın. Şeritlerin üstüne biraz harç döküp yayın. Ucuna biraz kasar rendesi, yarım dilim pastırma ve domates yerleştirin. Muska böreği gibi sarın.
- Tercihen yağlı kağıt serili tepsiye sarın. (Kaşarlar eriyip börekten çıkarsa temizlemek daha kolay olacaktır.)
- Üstüne yumurta sarısı sürüp 200C fırında yaklaşık yarım saat, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
| |