Malzemeler:- 2 adet kereviz
- 2 adet ince havuç
- 1 adet küçük kuru soğan
- 2 adet kesme şeker
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet portakalın suyu
- Tuz
Yapılışı:
1. Kerevizleri ve havuçları soyun. Sebze oyacağı ile kerevizleri tam ortasından oyun. (Hiç zor olmuyor, ortası çok kolay çıkıyor.). Havucu kerevizin ortasına geçirin. (Eğer ince havuç bulamadıysanız bıçakla inceltin.)
2. Kerevizleri 1 cm genişliğinde yuvarlaklar halinde kesin.
3. Zeytinyağ ile küçük küçük doğradığınız kuru soğanı kavurun. Kerevizleri, kesme şekeri ve tuzu ilave edin. 3-4 kez çevirerek kavurun. Portakal suyunu ekleyin.
4. Tencerenin kapağı kapalı olarak ve kısık ateşte, kerevizler yumuşayıncağa kadar pişirin.
5. Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.