Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-12-2006, 12:59   #1
Nehir
Dişi Kartal
 
Nehir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Portakallı Kereviz

Click the image to open in full size.

Malzemeler:
  • 2 adet kereviz
  • 2 adet ince havuç
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 adet kesme şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet portakalın suyu
  • Tuz
Yapılışı:
1. Kerevizleri ve havuçları soyun. Sebze oyacağı ile kerevizleri tam ortasından oyun. (Hiç zor olmuyor, ortası çok kolay çıkıyor.). Havucu kerevizin ortasına geçirin. (Eğer ince havuç bulamadıysanız bıçakla inceltin.)
2. Kerevizleri 1 cm genişliğinde yuvarlaklar halinde kesin.
3. Zeytinyağ ile küçük küçük doğradığınız kuru soğanı kavurun. Kerevizleri, kesme şekeri ve tuzu ilave edin. 3-4 kez çevirerek kavurun. Portakal suyunu ekleyin.
4. Tencerenin kapağı kapalı olarak ve kısık ateşte, kerevizler yumuşayıncağa kadar pişirin.
5. Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Angehängte Grafiken
Dosya tipi: jpg KEREVIZ_3.jpg (76,6 KB (Kilobyte), 7x kez indirilmiştir)
Nehir Ofline   Alıntı ile Cevapla