Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-04-2006, 17:51   #1
bite me
 
bite me - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Zidane resmen açıkladı

Dün akşam Fransa'da bir televizyon kanalına yaptığı açıklama ile futbolu bırakacağını açıklayan Fransız yıldız Zinedine Zidane, bugün beklenildiği gibi Madrid'de bir basın toplantısı düzenleyerek, kararını bir kez daha kamuoyuna duyurdu.

Fransa Milli Takımı ve Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldız oyuncusu Zinedine Zidane, Dünya Kupası Finalleri'nin ardından, futbolu bırakacağını ve önümüzdeki yılda kulübünde forma giymeyeceğini söyledi.

Madrid'deki basın toplantısında konuşan Zidane, "Bu kararı bir gecede vermedim. Uzun süre düşünülmüş ve çok zor alınmış bir karardır. Sezon sonunda futbolu bırakıyorum. Ancak, ben Real Madrid'de kalacağım ve çocuklarla ilgili bir projede görev alacağım" dedi.

Zidane'ın dün gece kararını açıklamasının ardından ise bugün Fransız basını da bu konuya geniş yer ayırdı. Fransa'nın en çnemli spor gazetesi olan L'Equipe, tam 5 sayfasını Zidane için ayırırken, futbolcudan efsane diye bahsetti ve onun bu yılki Dünya Kupası'nda forma giymesinin büyüleyici olacağını ifade etti.

Sol kesimin gazetesi olarak bilinen Liberation, Zidane'ın futbolu bırakmasının milli takım için önümüzdeki yıllarda büyük sıkıntı doğuracağını ifade etti. Zidane'a sadece yarı safya ayıran The Parisien, Zidane'ın 1998 yılında beri milli takımın vazgeçilmezi olduğunu söylerken, Le Figaro ise, 'Onun futbolu bırakması gerçekten bir sürpriz olmadı' ifadelerini kullandı.

Haziran ayında 34 yaşına girecek olan Zinedine Zidane, Fransa Milli Takımı ile birlikte, 1998 yılında Dünya Kupası'nı kaldırırken, final maçında Brezilya'ya karşı attığı gollerle efsane haline geldi. Yıldız oyuncu daha sonra ise yine milli takım ile 2000 yılında Avrupa Şampiyonluğu sevinci yaşadı.

İtalya'da Juventus forması giyen Zidane, Real Madrid'e transfer oldu ve bu takımla da 2002 yılında Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'na ulaşarak önemli bir başarı elde etti.

"Real Madrid'de çocuklara futbol öğretmek istiyorum"

2006 Dünya Kupası'nda Fransız Milli Takımı'nın formasını giydikten sonra futbola veda edeceğini açıklayan Zinedine Zidane, Real Madrid'de kalıp çocuklara futbol öğretmek istediğini söyledi.

33 yaşındaki Zidane, Madrid'de düzenlediği basın toplantısında, futbolu bırakma kararıyla ilgili "Kafam ve vücudum bana artık futbolu bırakmak zorunda olduğumu söyledi" dedi. Fransız Zidane, futbolu bıraktıktan sonra İspanya'da yaşamaya devam edeceğini belirtip, şöyle konuştu:

"Uzun bir kariyerden, maçlardan ve seyahatlerden sonra biraz dinlenmek istiyorum. Bu hiçbir şey yapmayacağım demek değil. Futbola yakın kalmak istiyorum, bildiğim en iyi şey bu. Eminim ki, Real Madrid'de beni ilgilendiren birkaç proje çıkacaktır. Kulübe yakın olmak beni ilgilendiriyor. Gelecekte, gençlerle ilgilenip, öğrendiklerimi onlara aktarmak istiyorum. Başkan ile konuştum ve çocuklar ile ilgili bir şey yapmak istiyorum. Çocuklara öğretecek çok şeyim var" şeklinde konuştu.

Real Madrid'de 5 sezondur forma giyen Zidane, 151 maçta 35 gol attı. Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Zidane, basın toplantısı sonrasında gazeteciler tarafından alkışlandı.

www.superspor.com
bite me Ofline