Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-12-2006, 14:23   #1
KaRTaLMaNYa
 
KaRTaLMaNYa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Question Neden inadına Tİgana??????

Tigana nın gönderiLmesini istemeyen istikrar diyen arkadaşLarımız sürekLi ajax Lyon örnekLerini verioLar ama ajax tada Lyon dada teknik direktörLere şah görevi vermemişLer bu kLüpLer beLLi bi sistem(aLt yapı maLiye vs..) oturtmuşLar ondan sonra başarıLarı geLmiş...Biz nedense tigana yı oLmadığı bişey gibi göstermeye çaLışıoz gibi düşünmeye başLadım....

Lyonun kısa tarihi
Olia Ailesi tarafından kurulmuştır. 1899'dan beri icraatte olan ve çok dallı bir klüp olan Lyon Olympique içinde çıkan, rugby ile futbol kısımları arasındaki tartışma sonucu Olimpique Lyonnais meydana gelmiştir. Futbol kısmı klüpten ayrılır ve yeni ası Olympique Lyonnais ile yeni bir sayfa açar. Bu sebeple Olympique Lyon taraftarları klüplerinin kuruluş tarihlerini 1950 yeirne 1899 olarak kabul ederler.
1910'da Fransa Kupasını kazanırlar. 1920'de yeni yapılan Stade de Gerland'a geçerler. Bu stat Tony Garnier tarafından dizayn edilmiştir.
1945/46 sezonunda, başarıları ile birinci lige çıkarlar, fakat 1946'da ikinci lig yolu gözükür.
İkinci ligde geçen birkaç yılın ardından, Jean-Michel Aulas 1987'de kulübün kontrolünü alır ve on beş yıl içinde Avrupa Kupalarına katılma hayalleri ile büyük yatırımlara girişir. Teknik direktörleri Robert Nouzaret ile Raymond Domenech'in yardımlarıyla da 1989'da çıkışa geçerler.
1995'te kulüp üst sıralarda yer almıştır. "Dokunulmaz" FC Nantes'in ardından ikinci olmuşlardır. Bu başarıda alt yapıdan yetişen yetenekli oyuncuların, özellikle Florian Maurice'in katkıları büyüktür. Ertesi yıl, kulüp Avrupa Kupalarına Italyan takımı Lazio'yu eleyerek katılmışlardır.
1997'de Intertoto Kupası sayesinde Avrupa'ya tekrar açılmışlardır. Birinci ligde 1997/98 sezonunu altıncı, 1998/99 ve 1999/00 sezonunu üçüncü ve 2000/01 sezonunu ikinci bitirmişlerdir.

ajax'ın aLtyapıya verdiği önem
Ajax Amsterdam tüm Dünya'da alt yapıya verdiği önemle tanınır. Stadının sadece birkaç yüz metre uzaklıkta yer alan “De Toekomst” (Gelecek) tesisi bu konuya verdiği önemi açıkça gösterir. Bu dev komplekste, 7 adet doğal çim saha, 1 adet yapay çim saha ve Ajax’ın PAF takımının maçlarını oynadığı küçük bir stadyum bulunur. Bu devasa tesisten Ajax birçok ünlü futbolcu yetiştirmiştir.

uzun lafın kısası şu adamdan KURTULALIM!!!!!!!
__________________


Zirvelerde kartallar da bulunur, yılanlarda.

Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir.

Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir.

Konu KaRTaLMaNYa tarafından (23-12-2006 Saat 14:43 ) değiştirilmiştir..
KaRTaLMaNYa Ofline   Alıntı ile Cevapla